Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

30.04.2013 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Sprog og kommunikation

Skal du også med til sommerfesten på Health?

Har du allerede tilmeldt dig Healths årlige sommerfest? Hvis ikke, kan du nå det endnu. Health holder sommerfest for alle medarbejdere, og knap 600 af dine kolleger har allerede tilmeldt sig.

Hør radio fra symposium om forskningsuredelighed.

30.04.2013 | Alle grupper, Forskning, Sprog og kommunikation

Hør radioindslag om ansvarlighed i forskningen

Lyt eller genhør pointer fra symposium om ansvarlighed i forskningen i programmet Videnskabens Verden på DR P1.

Sundhedsvidenskabelig forskning kan se frem til, at der bliver mere fokus på, at offentlig forskning sker i samspil med det omgivende samfund - og at ressourcer til forskningen skal komme fra flere kilder.

30.04.2013 | Alle grupper, Forskning, Health

Ph.d.'ere skal tættere på erhvervslivet

Et toårigt projekt på Aarhus Universitet skal styrke samarbejdet mellem sundhedsvidenskabelige ph.d.'ere og erhvervslivet. Projektet har fået en økonomisk håndsrækning på 520.000 kroner fra Statens Center for Kompetenceudvikling.

Forsøg ser så lovende ud, at en kur mod HIV rykker nærmere.

30.04.2013 | Alle grupper, Forskning, Health

Danske forskere rykker et skridt nærmere HIV-kur

Håbet om at kunne udvikle en kur mod HIV stiger lige nu, hvor forsøg med 15 HIV-smittede på Aarhus Universitetshospital ser meget lovende ud.

Unge, fede mænd har tre gange så høj risiko for at udvikle alvorlige sygdomme eller dø, inden de fylder 55 år, i forhold til normalvægtige.

30.04.2013 | Forskning, Alle grupper, Religion og teologi

Fedme blandt unge mænd farligere end tidligere antaget

Unge mænd, der er svært overvægtige i starten af tyverne, har tre gange så stor risiko for at blive ramt af alvorlige sygdomme eller ligefrem at dø sammenlignet med normalvægtige. Ny forskning viser overraskende, at næsten halvdelen vil have fået hjerteanfald, blodpropper, diabetes eller have mistet livet, inden de fylder 55 år.

Karina Haugaard Bendixen blev uddannet tandlæge i 1997 ved Tandlægeskolen på Aarhus Universitet og forsvarede i 2012 sin ph.d.-afhandling på Sektion for Klinisk Oral Fysiologi ved Institut for Odontologi, ligeledes på Aarhus Universitet.

30.04.2013 | Navnenyt, Arrangement, Alle grupper

Tandlæge modtager pris for smerteforskning

Tandlæge og ph.d. Karina Haugaard Bendixen, Aarhus Universitet, har modtaget en pris for sit bidrag til et bedre kendskab til de menneskelige smertemekanismer. Hun forsker i smerter og sygdomme i kæber, kæbeled og tyggemuskler.

Bevillingsmodtagerne. Fra venstre: Lars Aagaard, Thomas Corydon og Jacob Giehm Mikkelsen.

30.04.2013 | Bevillinger og priser, Administrativt, Alle grupper

Genforskning får millionbevilling

Tre forskere fra Aarhus Universitet har modtaget to millioner kroner fra Lundbeckfonden til et projekt, der skal styrke forskning i genterapi i Danmark.

Lægemiddelafprøvning er en del af den kliniske forskning. Når et potentielt nyt lægemiddel udvikles, sker det i et tæt samarbejde mellem industri og offentligt sundhedsvæsen. Foto: Jesper Rais/AU Kommunikation

25.04.2013 | Forskning, Alle grupper, Health

Klinisk forskning - den direkte vej til forsiden?

Det er regeringens officielle politik, at forskere skal arbejde tættere sammen med medicinal-industrien. Men læger, der samarbejder, risikerer at blive udsat for mistænkeliggørelse trods stor transparens og kontrol. Dette forhold betyder, at potentialet inden for klinisk forskning ikke udnyttes optimalt - til skade for patienterne og dansk økonomi.

Sundhedsmappen.dk skal hjælpe læge og patient med at finde den rigtige behandling - med eller uden piller.

25.04.2013 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Sundhed og sygdom

Nyt elektronisk redskab kan forbedre behandling af depression

Patient og læge kan fremover sammen følge symptomer på depression og angst via patientens pc, tablet eller smartphone. Pilotprojekt fra Aarhus-forskere er netop skudt i gang for at hjælpe lægen med at hjælpe patienten

Undervisningen på lægeuddannelsen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning og klinikophold. De nye kursuslederprofessorer skal være med til at sikre, at studieordningens formål bliver realiseret.

23.04.2013 | Alle grupper, Navnenyt, Sundhed og sygdom

Aarhus Universitet udnævner kursuslederprofessorer

Seks kursuslederprofessorer er blevet udnævnt på Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin. De nye kursusledere skal være med til at sikre og udvikle lægeuddannelsen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 32

1 2 3 4 Næste