Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Der er hjælp at hente for den enkelte forsker, der skal sikre, at registrering af personoplysninger er opdateret og retvisende. Foto: Lars Kruse

30.10.2020 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Datatilsynet har varslet tilsyn på forskningsområdet

Datatilsynet har valgt at gennemføre skriftligt tilsyn hos Aarhus Universitet om håndtering af personoplysninger i forskningsprojekter.

Foto: Roar Lava Paaske/AU-Foto

30.10.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Det Kongelige Bibliotek indleder forhandlinger med forlaget Elsevier

På vegne af de otte danske universiteter indleder Det Kongelige Bibliotek i efteråret 2020 forhandlinger om en ny licens med Elsevier.

17 AU-forskere får bevillinger til grønne forskningsprojekter. Billede: Colorbox

30.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

70 millioner til 17 grønne AU-projekter

17 forskere fra Aarhus Universitet får bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskningsprojekter, der fremmer den grønne omstilling.

Foto: Lars Kruse

30.10.2020 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Valg: Tag hånd om dit arbejdsmiljø

Om kort tid skydes valget til AU’s arbejdsmiljøorganisation i gang. Rektor opfordrer universitetets medarbejdere til at engagere sig i valget og allerede nu overveje, om de selv har lyst til at stille op. Arbejdsmiljørepræsentant Anne Larson fra DPU fortæller, hvorfor hun finder det hverv meget værdifuldt.

IT-medarbejdere arbejder på højtryk under et af de såkaldte AU-Servicevinduer. Foto: AU IT

30.10.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Bytes og bacon i skøn forening!

Det er lørdag morgen, og de lægger ud med fællesspisning. Full English Breakfast med bacon, æg og hele svineriet. Det er projektlederen, der er kok – og der er mad til alle fremmødte. Alt imens der gumles, gennemgår projektlederen dagens kampplan. Som altid bliver det en lang og intens arbejdsdag i IT-systemernes tegn.

Det kan være svært at vide sig sikker på, hvilken fil der er den seneste i en mailstrøm. Med de digitale samarbejdsformer i Microsoft 365 er det en af de ting, der kan blive nemmere.

30.10.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Få en skræddersyet demonstration af redskaberne i Microsoft 365

Alle medarbejdere kan nu få en virtuel demonstration af de mange muligheder, der er med AU’s nye samarbejdsplatform, Microsoft 365.

29.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ny podcast-serie: Bliv klogere på ledelse og vinderkultur

Kasper Helligsøe er aktuel i en ny podcast-serie, som omhandler hans ph.d.-projekt. Et projekt, hvor han på andet år følger virksomheden Systematic i Aarhus og et af Danmarks bedste håndboldhold, Bjerringbro-Silkeborg, med henblik på at kunne bidrage med forskningsbaseret viden om vinderkultur.

For hver grad temperaturen sænkes i en bygning, vil universitetets varmeforbrug i bygningen i gennemsnit falde med minimum 3%. Foto: Colourbox.

29.10.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

En fast temperatur på 21 grader skal nedbringe AU’s klimaaftryk

Fremover vil Aarhus Universitet opvarme alle bygninger til 21 grader i efterårs- og vintermånederne. Det sker som et led i universitetets arbejde med at nedbringe sit klimaaftryk.

Per Hove Thomsen og Judith Nissen har undersøgt, hvordan børn og unge med OCD oplever en krise som corona. Foto: Koncern Kommunikation Region Midtjylland.

29.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

COVID-19 trigger børn og unges OCD

Mange børn og unge med tvangstanker og tvangshandlinger oplever, at deres OCD, angst og depressive symptomer forværres under en krise som COVID-19. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet og Børne og Ungdomspsykiatrisk Afdeling ved Aarhus Universitetshospital Psykiatrien. Resultaterne er offentliggjort i BMC Psychiatry.

AU afskaffer én af sine fremdriftsregler fra sommeren 2021. Arkivfoto: Melissa Bach Yildirim

29.10.2020 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Fremdrift: AU afskaffer én regel – og fastholder resten

AU afskaffer det såkaldte studieaktivitetskrav i 2021. Universitetsledelsen har samtidig valgt at fastholde en række andre fremdriftsregler.

Viser resultater 1 til 10 ud af 108

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste