Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Anne-Marie Rindom er en af de Dual Career-studerende, Berit Eika hylder i videohilsenen. Foto: AU Foto.

29.10.2020 | Bevillinger og priser, Administration (Faglighed), Alle grupper

VIDEO: Aarhus Universitet hylder studerende med dobbeltkarrierer

Aarhus Universitet har det største antal Team Danmark-støttede studerende i Danmark - og et blomstrende iværksættermiljø blandt de studerende. I en videohilsen fejrer prorektor Berit Eika på vegne af universitetet de studerende, der i det forgangne år har opnået særlige resultater som enten elitesportsudøvere eller iværksættere.

29.10.2020 | Seminar, Videnskabelig medarbejder, Netværk om personlig medicin

Seminar ved Dorte Rytter og Uffe Birk Jensen - POSTPONED TO 2021

Seminarrække: Approaches to Personalised Medicine at Health

For hver grad temperaturen sænkes i en bygning, vil universitetets varmeforbrug i bygningen i gennemsnit falde med minimum 3%. Foto: Colourbox

29.10.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

En fast temperatur på 21 grader skal nedbringe AU’s klimaaftryk

Fremover vil Aarhus Universitet opvarme alle bygninger til 21 grader i efterårs- og vintermånederne. Det sker som et led i universitetets arbejde med at nedbringe sit klimaaftryk.

Billedet viser antal kvæg pr. hektar i Danmark i henholdsvis 1898 og i 2018. Data viser, at vi over ca. 100 år har flyttet kvægbruget fra de frugtbare jorde mod øst til de sandede – og billigere - jorde mod vest. GIS-data som disse bruges f.eks. i AU-projektet ProvenanceDK, der skal forstå og fremme lokale fødevarer.

29.10.2020 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Unik fælles geografisk datasamling er nu tilgængelig for forskere og studerende

Alle forskere og studerende har adgang til AU’s nye, fælles geografiske datasamling. Samlingen kan bruges til alt fra kræftforskning til kortlægning af fortidsminder og er enestående i den danske universitetsverden.

29.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kunstig intelligens dykker ned i tusindvis af fotografier fra 2. Verdenskrig

I en ny international, tværfaglig undersøgelse har forskere benyttet kunstig intelligens til at analysere store mængder historiske fotos fra 2. verdenskrig. Undersøgelsen viser blandt andet, at kunstig intelligens kan identificere fotografer baseret på indholdet af de fotos, de har taget.

Foto: Colourbox

29.10.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Begrænset IT i weekenden den 14. og 15. november

AU’s IT-systemer og andre services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 14. og 15. november 2020.

Nogle universiteter har en slags ’mentorordninger’, hvor en aktiv mentor, også kaldet en sponsor, har betroet ansvar for, at både mandlige og kvindelige talenter introduceres op ad i systemerne,  siger Christine Parsons (til venstre) og Ida Vogel, som hermed viderebringer et konkret forslag. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU-Health.

29.10.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ingen ligestilling uden magtfulde forbindelser

Lad os lære af udenlandske universiteter, som forsøger at nedbryde den ’boys club kultur’, der forhindrer ligestilling i at trænge ind på professorkontorerne. Sådan siger to kvindelige Health-forskere fra DANWISE, som efterlyser aktiv støtte og flere tal og fakta om de forhold, vi vil ændre.

Forskningen er udført i et samarbejde mellem forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital: Forreste række ses de to førsteforfattere af den videnskabelige artikel i EMBO Reports (fra venstre): Louise Dalskov og Michelle Møhlenberg. Bagerst (fra venstre): Hans Jürgen Hoffmann, Christian Kanstrup Holm og Rune Hartmann. Foto: Lisbeth Heilesen.

28.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Immuncellerne i lungerne genkender ikke virusset, der giver COVID-19, da det formentligt skjuler sit arvemateriale. Derfor aktiveres cellernes immunforsvar ikke imod virusset, og det kan være med til at forklare, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som ikke har symptomer.

Klinisk professor Grethe Andersen skal undersøge, om det kan lade sig gøre at diagnosticere stroke-typen allerede, når patienterne hentes i ambulancen. Foto: Eigil Lihn
Forskningsprojektet har fået 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fondens tandem-program, der støtter samarbejde mellem kliniske forskere og basalforskere – lektor Kim Drasbek tilhører sidstnævnte kategori. Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto

28.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Diagnosticering af stroke skal ske allerede i ambulancen

Et nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal forbedre mulighederne for ultra-tidlig diagnosticering af stroke-patienter. Grethe Andersen og Kim Drasbek har netop modtaget 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til projektet.

28.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Immunceller i lungerne er vigtige for immunsystemets genkendelse og bekæmpelse af virusser. Virusset der giver COVID-19 bliver dog ikke genkendt af disse celler, da det formentligt skjuler sit arvemateriale, og derfor aktiveres cellernes immunforsvar heller ikke imod virusset. Dette kan være med til at forklare, hvorfor COVID-19 kan optræde hos…

Viser resultater 11 til 20 ud af 108

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste