Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

30.09.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kender moderen sit barn bedst?

Ny forskning viser, at det går ud over mors dømmekraft, hvis hun har psykiske problemer, og at far er lige så god som mor til at vurdere sit barns faglige og sociale evner. Det er vigtigt at tage højde for i bl.a. forældremyndighedssager, mener forskerne bag undersøgelsen.

AU og Kræftens Bekæmpelse knytter nu båndene tættere til hinanden i form af en ny samarbejdsaftale.

30.09.2016 | Samarbejde, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Tættere samarbejde mellem Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse skal styrke forskning

Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse indgår i et nyt formaliseret samarbejde. Målet er at gøre det nemmere at tiltrække forskningsbevillinger til fælles projekter og give et bedre grundlag for at dele og udvikle ny viden og nye teknologier.

Den verdenskendte professor Francis Fukuyama fra Stanford University vil være en af hovedtalerne ved konferencen, der afholdes i anledning af reformationsjubilæet i 2017.
Dele af konferencen vil foregå som en festkoncert/forestilling i Musikhuset i Aarhus. Ved forestillingen vil teologen Kathrine Lilleør bidrage med en ”stand-up” om Luther og kærligheden.

30.09.2016 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Stor formidlingskonference sætter fokus på Reformationen

Programmet for MatchPoints-konferencen 2017 på Aarhus Universitet er nu på plads. Konferencen sætter fokus på Reformationen og dens betydning for det samfund, vi kender i dag. Med et væld af miniforedrag, debatter og kulturelle oplevelser er der lagt op til en festlig og inspirerende konference i folkeoplysningens tegn.

Alle kan lære at give på den sunde måde, men det kræver et opgør med rollerne som giver og modtager, siger Lone Overby Fjorback, som leder Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet. (Foto: Mew)
Nanja Holland Hansen, som skal undervise i compassion-træning, har selv arbejdet med teknikkerne gennem seks år på Stanford University i USA (pressefoto)

30.09.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Lær at give omsorg uden selv at bukke under

Undervisning i medfølelse – også kaldet Compassion Cultivating Training – er et nyt evidensbaseret tilbud, hvor Dansk Center for Mindfulness under Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet vil undervise i at give omsorg uden at selv at brænde ud. Sideløbende skal et ph.d.-projekt afdække, hvordan mennesker helt ned på celleniveau reagerer…

29.09.2016 | Konference, Administration (Faglighed), Alle grupper

Matchpoints Seminar 2017 - Reformationen og det danske samfund

Aarhus Universiteter byder velkommen til en folkeoplysningskonference med foredrag, plenumdiskussioner, dialoger, debatter og interviews med cirka 70 af Danmarks største eksperter og bedste formidlere inden for deres felter. Den verdenskendte professor Francis Fukuyama fra Stanford University er en af hovedtalerne ved konferencen.

29.09.2016 | Konference, Forskning, Alle grupper

RR2017 - RETHINK REFORMATION - Fuldmåneevent

Efter gentænkningslaboratoriet på Bispetorv er Aarhus Universitet vært for en international forskningskonference om Reformationens indflydelse på dansk og europæisk historie og nutidens samfund, der sætter fokus på, hvad Reformationen stadig betyder for os i dag.

29.09.2016 | Forskningsårsstuderende, Institut for Folkesundhed, Institut for Folkesundhed

Transcultural Nursing - Guest lecture by Marilyn A. Ray, Florida Atlantic University, USA

You can find the programme here.

27.09.2016 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Science and Technology

DM i Programmering 2016

Elsker du matematik, algoritmer og programmering, og har du lyst til at prøve kræfter med dine kode-evner? Så saml dit vinderhold og kom med til DM i Programmering d. 8. oktober 2016 på AU, hvor I kan dyste mod andre dygtige studerende.

27.09.2016 | Uddannelse, Forskning, Alle grupper

Course on Experimental Musicology - part 2

Center for Music in the Brain is ready with part 2 of the course!

27.09.2016 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Professortiltrædelsesforelæsning v/Mary Hilson

Co-operative history: Some reflections from a global history project.

Viser resultater 1 til 10 ud af 112

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste