Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

27.02.2014 | Samarbejde, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Formidling i masseoplag

Forskere og eksperter har sat deres viden på kortform i en utraditionel bog om 1800-tallet, der udkommer i forbindelse med Århundredets Festival.

27.02.2014 |

International Food Marketing Research Symposium

The MAPP Centre for Research on Customer Relations in the Food Sector will be co-hosting the 2014 International Food Marketing Research Symposium together with Institute of Food Products Marketing from St. Joseph’s University, Philadelphia. The conference takes place at Aarhus University 19-20 June 2014, and papers are now being accepted…

26.02.2014 | Seminar, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

An European Public Sphere?

To what extent and in which sense is it plausible to speak of a European public sphere? Open seminar arranged by AU IDEAS Pilot Centre The Democratic Public Sphere

26.02.2014 | Seminar, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Krig og offentlighed

Hvor gode er offentlige debatter til kritisk at håndtere de scenarier, som politikere med opstiller for at legitimere militære interventioner? Og hvor god er den offentlige debat til at bearbejde og lære af erfaringerne fra interventionerne? AU IDEAS Pilotcenter "Den demokratiske offentlighed" inviterer til seminar.

Torben M. Andersen

26.02.2014 | Forskning, Administration (Faglighed), Alle grupper

Fremtidens samfundsøkonomi er sårbar

Selvom Danmark er et af de europæiske lande, der har rustet sig bedst mod den øgede aldring i samfundet, er økonomien sårbar, og vi får svært ved at klare en økonomisk krise i de næste mange årtier.

Postdoc Thomas Kjærgaard skal regne på proteiner på supercomputer i Paris. (Foto: Ulla Vibeke Hjuler)
Proteinet LeuT og Leucin. Leucin ses i begge lommer (i hhv. orange og cyan). (Billede: Julie Grouleff)

26.02.2014 | Forskning, Administration (Faglighed), Alle grupper

Forskertalent får 40 mio. regnetimer på fransk supercomputer

Postdoc Thomas Kjærgaard har netop fået bevilget 40 mio. regnetimer – svarende til ca. 10 mio. kr. – på den franske supercomputer Curie. I næste måned går det løs på den store regnemaskine, hvor den unge prismodtager skal regne på proteiner kaldet neurotransmitter-transportere.

Foto Maria Randima / AU Kommunikation

26.02.2014 | Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder

Når mad ikke bare er mad

Thomas Eriksen studerer engelsk og er madglad veganer. Han inspirerer andre til at spise udelukkende plantebaseret kost som formand for den aarhusiansk-startede forening ”Mad med Medfølelse”

Glemte minder fra barndommen kan findes frem Foto: AU Foto

26.02.2014 | Forskning, Administration (Faglighed), Alle grupper

Glemte minder fra barndommen kan findes frem

Selv om vi ikke mærker til det, så har oplevelser fra vores allertidligste barndom lagret sig i vores ubevidste hukommelse og påvirker os som mennesker. Forskere har undersøgt bevidstheden og langtidshukommelsen hos små børn og fundet ny viden på området.

665 medarbejdere fra ti industrielle brancher har i undersøgelsen båret en støj-, blodtryks- og hjerterytmemålere. (Foto: Michael Harder, Aarhus Universitetshospital)

26.02.2014 | Forskning, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Støj stresser ikke kroppen

En stor dansk undersøgelse viser, at daglig udsættelse for støj på arbejdet ikke øger risikoen for at få hjertekarsygdomme. Undersøgelsen tilbageviser dermed tidligere studier, der har påvist en sammenhæng.

Lone Sunde, professor MSO i medicinsk genetik ved Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Genetisk Afdeling.

25.02.2014 | Navnenyt, Alle grupper, Institut for Biomedicin

Aarhus-professor med fokus på genetiske sygdomme

Lone Sunde er udnævnt professor MSO i medicinsk genetik ved Aarhus Universitet. Hendes forskning beskæftiger sig primært med genetiske sygdomme.

Viser resultater 1 til 10 ud af 85

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste