Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

fotograf: Ditte B. Tørring

26.01.2015 | Uddannelse, Alumne, Studier på Science and Technology

Få inspiration og ny viden på korte efteruddannelseskurser i biologi

Mangler du viden om nyeste forskning og konkrete værktøjer i dit arbejde? Forskere ved Aarhus Universitet tilbyder forskningsbaseret efterdannelse inden for en række relevante emner.

26.01.2015 | Kursus, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin

Clinical Epidemiology Summer School in Denmark

Department of Clinical Epidemiology is hosting its second annual summer school. A week-long course titled "Assessing risks and benefits of treatments: methodological issues".

Keisuke Yonehara har modtaget et af de prestigefyldte ERC Starting Grants. (Foto: Sandra Ziegler Handschin, Friedrich Miescher Institute for Biomedical Research, Basel Switzerland)
Venstre billede med sort baggrund: I øjet af en transgen mus har en enkelt bevægelsesfølsom synscelle i retina (grøn) (retina = nethinden) markeret de andre nabosynsceller, som den er i kontakt med (lilla). Det er opnået ved at inficere den med et specielt modificeret virus, som kun kan krydse fra én nervecelle til en anden, som den er i kontakt med (Yonehara et al., Nature, 2011). (Begge billeder: Keisuke Yonehara)

26.01.2015 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder

ERC-bevilling til forskning i hjernens visuelle system

Keisuke Yonehara, der er ansat som gruppeleder på DANDRITE, Aarhus Universitet, har netop fået et ERC Starting Grant på 1,5 mio. euro til at forske i de nerveforbindelser i synssansen, som tillader os at se form og bevægelse.

JCD-prisen er siden 2012 uddelt af Ph.d.-foreningen i tæt samarbejde med Forsker­uddannelsen på Health. I år modtager Jacob Giehm Mikkelsen prisen.

26.01.2015 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Jacob Giehm Mikkelsen er årets vejleder på Health

De ph.d.-studerende ved Health har kåret lektor, ph.d. Jacob Giehm Mikkelsen fra Institut for Biomedicin til årets bedste vejleder.

23.01.2015 | Uddannelse, Alle AU-enheder, Enhedsadministration

Rekruttering: de faglige miljøer skal i fokus

Det er undervisere, medstuderende og de faglige miljøer, der gør Aarhus Universitet attraktivt. Derfor skal det lokale fremhæves mere, når vi henvender os til studiesøgende unge, mener prorektor Berit Eika.

Det store søauditorium var ramme om Health-ph.d.-studerendes årlige festdag. Fra morgenstund var det fyldt op. Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation.

23.01.2015 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-studerende konkurrerede om prestigefyldt legat

PhD Day varmede op med oplæg af ph.d.-studerende, som alle var modtagere Fogh-Nielsens Legat på 100.000 kroner. Deres præstationer på scenen afgjorde, hvor meget de hver især fik.

22.01.2015 | Administrativt, Forskning, Videnskabelig medarbejder

"Bestil en forsker" - Måske noget for dig?

"Bestil en Forsker" er et initiativ under Forskningens Døgn, som giver alle mulighed for at få besøg af en forsker i de tre dage, Forskningens Døgn foregår – i år er det fra den 23.- 25. april.

22.01.2015 | Offentligheden/Pressen

Nordic New Testament Conference 2015

This conference promotes New Testament scholarship in the Nordic countries (Denmark, Finland, Iceland, Norway, and Sweden). The seminar subjects are: The Radical New Perspective on Paul (chair: Runar M. Thorsteinsson, Reykjavik) Jesus and the Gospels (chair: Mogens Müller, Copenhagen) New Testament Traditions in the Context of Early…

Alle kan være med til at samle data til Biodiversitet Nu og på den måde hjælpe med til at skabe ny viden om, hvordan nature har det i de danske kommuner.
Foto: Lars Kruse

22.01.2015 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Danskerne blandt de mest uvidende om biodiversitet

Til trods for at biodiversitet forsvinder med rekordfart, og forskere taler om den 6. masseuddøen, ved kun hver femte dansker, hvad biodiversitet betyder. Det er markant færre end i resten af EU. Et nyt forskningsprojektet – Biodiversitet Nu – skal ændre på det.

22.01.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Biodiversiteten forsvinder i rekordfart

Der er ikke nogen tvivl. Vi lever i en verden med biodiversitetskrise. Naturlige økosystemer forsvinder, og arter af planter, dyr og svampe uddør i rekordfart, fordi vi mennesker udnytter naturen. Men hvor vigtig er biodiversitet egentlig? Videnskaben har ikke bevis for, at færre arter truer menneskets overlevelse, så behøver du overhovedet at…

Viser resultater 31 til 40 ud af 129

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste