Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Både kvaliteten af uddannelserne, styrelsesloven og kortere studietider kom til debat i en fyldt sal, da ministeren mødte studerende og ansatte på Aarhus Universitet. Foto: Anders Trærup, AU Foto.

22.11.2013 | Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder

Debat om kvalitet

og studietider

Uddannelsesminister Morten Østergaard kom forbiAarhus Universitet til debat om uddannelseskvalitetog fremdriftsreform med studerende og undervisere.

De organisatoriske problemer skal under lup. Foto: Colourbox

22.11.2013 | Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Ledelsen sætter fokus på uløste problemer

Den faglige udviklingsproces skal sættes under lup: En intern analyse skal afdække problemer med administrativ understøttelse og den faglige organisering. Samtidig skal lederne tættere på medarbejderne, og uddannelsesområdet skal styrkes.

Holdet bag Nano Creators læser nanoscience, molekylærbiologi eller kemi på Aarhus Universitet. Det består af Ane Helene Langvad Andreassen, Minh Lon Lu, Caroline Filippa Langfeldt Knabe, Malthe Hansen-Bruun, Mikkel Bach Skovsgaard, Nadia Nasser Petersen, Veronica Liv Andersen og Julie Stokkebro Schmøkel.

22.11.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Studerende vinder publikums hjerte med nano-medicin

Et hold aarhusianske studerendes bachelorprojekt har givet dem publikumsprisen ved Harvard Universitys konkurrence i at designe biomolekyler. Midlerne er god forskning blandet med kreativ formidling.

Forskere har udviklet en særlig type af antivitamin, der kan udkonkurrere B12 fra kosten i kampen om optagelse i kroppen. Det gør det nu muligt at studere vitaminmanglens konsekvenser, som blandt andet er mistænkt for at give varige skader på nervesystemet og demens.

22.11.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Nu kan forskere blive klogere på B12-vitaminmangel

Det er lykkedes forskere at fremstille en virkningsløs kopi af vitaminet B12, som kan udkonkurrere de naturligt forekomne vitaminer i kosten. For første gang er det derfor muligt at skabe selektiv B12-vitaminmangel hos forsøgsdyr. Det er et afgørende skridt i retning af en dybere forståelse for vitaminmanglens konsekvenser

22.11.2013 | Samarbejde, Alle grupper, Alle AU-enheder

Enken ville skabe en myte om den dræbte præsident

Jacqueline Kennedy var meget bevidst om iscenesættelsen af John F. Kennedys eftermæle.

Flere og flere kvinder tager antidepressiv medicin under graviditeten.

22.11.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Folkesundhed

Antidepressiv medicin øger ikke risiko for autisme

En stor dansk undersøgelse viser, at gravides brug af antidepressiv medicin ikke øger risikoen for at få børn med autisme. Undersøgelsen tilbageviser dermed tidligere studier, der har påvist en sammenhæng.

Professor i nuklearmedicin og positron emissionstomografi, Jens Sørensen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

21.11.2013 | Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Svensk ekspertviden til Aarhus Universitet

Jens Sørensen er tiltrådt en deltidsstilling som professor ved Aarhus Universitet. Med sig tager han sin viden inden for nuklearmedicin og positron emissionstomografi, som han har tilegnet sig gennem sit årelange arbejde i Sverige. Hans mål er at gøre behandlingen af sine patienter bedre og hurtigere.

Billedet viser et golden-mantled ground squirrel, der er et af de seks arter af jordegern, der indgår i artiklen. (Foto: Inge Grønvall Revsbech)

21.11.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Chip og Chap opfører sig ikke som forventet

Jordegern har overrasket forskere, der har fundet ud af, at deres blods iltbinding har usædvanlige egenskaber. Det har udløst en forskningspris til en af forskerne, der er ph.d.-studerende på Aarhus Universitet.

Tilskud af B12-vitamin øger ifølge forskerne ikke risikoen for kræft.

21.11.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Ny forskning viser sammenhæng mellem kræft og B12-vitamin

Et ph.d.-studie viser, at patienter med et forhøjet niveau af vitamin B12 i blodet har større risiko for at få konstateret kræft. Patienter, der behandles med B12- vitamin, har dog ikke øget risiko, ifølge forskerne.

20.11.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder, Forskning

Dansk bud på intelligent byudvikling

I de næste par dage løber en stor international kongres af stabelen i Barcelona, hvor Aarhus Universitet i samarbejde med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter præsenterer et dansk bud på intelligent og bæredygtig byudvikling.

Viser resultater 31 til 40 ud af 94

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste