Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

18.11.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Bakterier bruger dødelige cellegifte til at omgå antibiotika behandling

Bakterier, der forårsager infektionssygdomme, producerer en lang række cellegifte, og nu har et internationalt forskerhold fundet mekanismen bag én af disse cellegifte. Med disse nye resultater vil man i fremtiden kunne udvikle nye behandlingsmetoder til at svække cellegifte og dermed infektionssygdomme.

18.11.2013 | Studerende, Alle AU-enheder

Universitetet får prorektor for uddannelse

Der skal være et stærkt lederfokus på uddannelsesområdet på AU. Derfor slår universitetet nu en stilling op som prorektor for uddannelse.

18.11.2013 | Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder, Ph.d.-studerende

Nye introkurser i PURE

Henover efteråret og vinteren udbyder AU Library en række PURE-introkurser for medarbejdere, der registrerer publikationer i AU’s forskningsdatabase. Senere følger specialkurser til medarbejdere, der godkender eller validerer publikationer.

15.11.2013 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Når vores celler ikke kan beskytte sig

Den nyudnævnte Lundbeckfond fellow Pontus Gourdon fra Aarhus Universitet vil undersøge, hvad der sker, når transporten af stoffer ind og ud af cellerne ikke fungerer. Frygtede demens-sygdomme kan opstå, hvis der opstår ubalance i en række stoffer i vores celler.

Professor Henrik Toft Sørensen er en af forskerne bag undersøgelsen.

15.11.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Kroniske sygdomme forhindrer god kræftoverlevelse

For tarmkræftpatienter med flere andre sygdomme er etårsoverlevelsen 46 procent. For dem uden andre sygdomme er den 80 procent. Samme skævhed gør sig gældende ved andre store kræftsygdomme, viser ny forskning.

Lektor Johan Palmfeldt ved det nye massespektrometer, som bruges til avancerede proteinanalyser (Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital).

14.11.2013 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Health

Millionbevilling til proteomics-center i Aarhus

En donation fra John og Birthe Meyer Foundation skal være med til at forstærke avancerede proteinanalyser – såkaldt proteomics – ved Molekylær Medicinsk Forskningsenhed (MMF), som hører under Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

14.11.2013 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Forskningsprojekt skal forbedre dialogen mellem anbragte børn og deres sagsbehandlere

Børn og unge anbringes ofte langt væk fra deres hjemkommune og har kun sporadisk kontakt med deres sagsbehandler, men det kan et nyt udviklings- og forskningsprojekt ændre på. Fire forskere på Aarhus Universitet deltager i projektet, der netop har modtaget 4,6 millioner fra Velux Fonden.

14.11.2013 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Målrettet pædagogisk indsats gør børn skoleparate

Standarder, screening og systematiske metoder i dagtilbud kan gøre børn mere skoleparate. Men det kræver solide pædagogiske indsatser både i vuggestue og børnehave. Det er budskabet i en ny rapport fra en gruppe skoleforskere ved Aarhus Universitet.

Charles E. Lesher tager prøver af bjergarterne i Østgrønland. Prøverne skal senere CT-skannes til brug i teksturstudier. (Foto: Eric Brown, AU)

13.11.2013 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Niels Bohr-professor skal forske i Jordens dybe processer på Aarhus Universitet

Professor Charles E. Lesher fra University of California, USA, er netop blevet ansat i et femårigt Niels Bohr-professorat på Aarhus Universitet, hvor han skal forske i Jordens dybe processer. Der er tiltrædelsesforelæsning torsdag d. 14. november kl. 16.15.

Jeremy David Silver har modtaget en af Lundbeckfondens tre talentpriser for forskere under 30 år.

13.11.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Navnenyt

Unge forskere får talentpriser

Tre unge forskere fra Aarhus Universitet har netop modtaget Lundbeckfondens talentpris for forskere under 30 år. Prisen bliver givet til forskere, som har præsteret særlig lovende forskning inden for sundheds- og naturvidenskaberne. Med prisen følger en check på 100.000 kroner til hver.

Viser resultater 51 til 60 ud af 94

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste