Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Prodekan og ph.d.-skoleleder Lise Wogensen Bach mener, at man med den nye prioritering ved fordeling af fulde ph.d.-stipendier kan fremme nytænkningen og opnå bedre løsninger for sundhedsmæssige udfordringer.

16.12.2014 | Samarbejde, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Talent, mobilitet og interdisciplinaritet tæller ved tildeling af ph.d.-stipendier

Der er lagt vægt på tre væsentlige strategiske indsatsområder ved fordeling af fulde ph.d.-stipendier i 2015. Vi løfter forskningen og får bedre løsninger, når vi satser på unge talenter, udenlandske ph.d.-studerendes nye vinkler og inddrager forskellige fagdiscipliner, siger Lise Wogensen, prodekan for talent.

Ifølge institutleder Christian Lindholst bekræfter brugerundersøgelsen det velfungerende samarbejde mellem Aarhus Universitet og dansk politi, og er desuden en stor anerkendelse til instituttets medarbejdere. Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation.

16.12.2014 | Administrativt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Retsmedicin gør kunderne glade

Politiet er tilfredse med kvaliteten af de opgaver, som Institut for Retsmedicin løser for dem. Den positive feedback skal være afsæt for nye eksterne samarbejder.

16.12.2014 | Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin

Ph.d.-forsvar: Anne Virring Sørensen

ADHD and Sleep

16.12.2014 | Møde, Videnskabelig medarbejder, Health

BFI og PURE informationsmøder 2015

D. 14. og 15. januar afholdes der informationsmøder om BFI (den bibliometriske forskningsindikator) og PURE. Møderne fokuserer på sammenhængen mellem PURE og BFI samt kriterierne for tildeling af BFI-point til publikationer.

I studiet har forskerne for første gang vist, hvordan immunforsvaret bliver aktiveret, så det nedbryder bakterier.

16.12.2014 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Biomedicinsk studie blandt årets danske forskningsresultater

Videnskab.dk har netop kåret Årets danske forskningsresultat 2014. Forskere fra Institut for Biomedicin løb med en delt andenplads med et forskningsresultat inden for immunologi.

15.12.2014 | Offentligheden/Pressen

Digital heritage

Digital Heritage is an annual conference hosted by the Centre for Digital Heritage. This year, the conference will be taking place at the newly reopened Moesgaard Museum, Aarhus, Denmark.  Read more and register

Bente Nyvad og Niklas Telinius fik fredag den 12. december 2014 overrakt legatet Afskaffelse af Dyreforsøg i den Videnskabelige Forskning. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.

15.12.2014 | Institut for Odontologi, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Odontologi

Forskere hædret for dyreetisk forskning

Bente Nyvad og Niklas Telinius fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har hver modtaget et legat på 100.000 kroner. Legatet er uddelt af Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds Fond til afskaffelse af dyreforsøg i den videnskabelige forskning.

15.12.2014 | Arrangement, Samfund og politik, Alumne

Putnam trak fuldt hus i Aulaen

Vi kender USA som mulighedernes land, men øgede forskelle mellem fattige og rige gør det svært at flytte sig fra en social klasse til en anden. Den anerkendte professor Robert Putnam varslet til et stort alumne-arrangement den 8. december, at den amerikanske drøm er i krise.

Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation

15.12.2014 | Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

AU-prorektor ser gerne flere studerende via kvote 2

Prorektor Berit Eika advarer mod kvalitetsudvalget forslag om generelt at anvende prøver og samtaler som indgangen til at studere på et universitet. AU-lektor foreslår prøveuger som indgang til et studium.

15.12.2014 | Alle AU-enheder, AU Kommunikation, Alle grupper

Tiltrædelsesreception for universitetsdirektør Jane Kraglund

9. januar 2015 kl. 8.30 – 10.00 i Stakladen, Fredrik Nielsens Vej 2, 8000 Aarhus C. Tilmelding er af hensyn til traktement nødvendig, senest den 6. januar 2015.

Viser resultater 51 til 60 ud af 131

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste