Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

En nyudviklet type filter ser ud til at kunne hjælpe mennesker med næsesymptomer fra sæsonbetinget høfeber.

07.03.2014 | Forskning, Alle grupper, Institut for Folkesundhed

Dansk næsefilter lover godt for allergikere

Klinisk forskning fra Aarhus Universitet tyder på, at en nyudviklet type filter kan hjælpe mennesker med næsesymptomer fra sæsonbetinget høfeber.

Lektor og ph.d. Lisbeth Uhrenfeldt fra Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed.

06.03.2014 | Aarhus Universitet, Navnenyt, Alle grupper

Lisbeth Uhrenfeldt ny lektor i Horsens

Lisbeth Uhrenfeldt, sygeplejerske, seniorforsker og ph.d., er tiltrådt som lektor i et stillingsfællesskab mellem Aarhus Universitet, Hospitalsenheden Horsens og Region Midtjylland.

05.03.2014 | Møde, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin

SU-MØDE

LSU-møde planlagt til 20.10.2014

05.03.2014 | Møde, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

SU-MØDE

LSU-møde planlagt til 23.06.2014

Rekonstruktion af europæisk landskab fra sidste mellemistid med typiske store planteædere som den nu uddøde europæiske skovelefant (Elephas antiquus), en uddød næsehornsart (Stephanorhinus kirchbergensis) og i baggrunden det stadig meget almindelige rådyr (Capreolus capreolus). Illustrator: Elke Gröning.
Mange af de møgbiller, der blev undersøgt i studiet stammer fra et typisk landskab der så sådan ud: En mosaik af åbent land, spredte træer og skov. Fotoet er fra Røsnæs, der er et af de få steder i Danmark, hvor græsæderne går ude hele året. Foto: Morten DD Hansen.
Månetorbist (Copris lunaris) var almindelig i mellemistiden. Den er særdeles varmekrævende og er afhængig af rigelige forsyninger af lort fra planteædere. Foto: Morten DD Hansen.
Stor møggraver (Onthophagus vacca ) var almindelig i mellemistiden. Den er særdeles varmekrævende og er afhængig af rigelige forsyninger af lort fra planteædere. Foto: Morten DD Hansen.

05.03.2014 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Store pattedyr var arkitekterne bag nu tabte økosystemer

Elefanter, næsehorn og urokser strejfede engang frit omkring i Europas skove, mens flodheste holdt til i floder som Themsen og Rhinen. Ny forskning viser, hvordan vi kan inddrage viden om fortiden til at genskabe en varieret natur med en høj biodiversitet.

05.03.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ny undersøgelse forklarer, hvordan hjernen spejler andre menneskers adfærd

En ny undersøgelse afdækker, hvordan vores hjerne forstår andres handlinger. Resultaterne af undersøgelsen kan måske give os en bedre forståelse af, hvorfor mennesker, der lider af autisme eller skizofreni, har vanskeligt ved social interaktion.

Bevillingsmodtager Michael Skovdal Rathleff fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

04.03.2014 | Navnenyt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Ekspert i knæsmerter modtager millionbeløb

Ph.d.-studerende Michael Skovdal Rathleff beskæftiger sig med smerter i knæene hos børn og unge. For den forskning modtog han for nylig lidt over to millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd.

04.03.2014 | Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Den skønne tænkning

Med henblik på opnåelse af doktorgraden i teologi (dr.theol.) forsvarer Dorthe Jørgensen, professor MSO, dr.phil. sin doktordisputats

04.03.2014 | Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet

Between Universality and Specificity

Ulrik Becker Nissen, cand.theol., PhD will be defending his higher doctoral dissertation: "A study of Christian Social Ethics with Particular Emphasis on Dietrich Bonhoeffer's Ethics".

Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at screening for brystkræft stort set ikke flytter på statistikken over alvorlige og aggressive kræfttilfælde.

04.03.2014 | Forskning, Alle grupper, Institut for Folkesundhed

Screening flytter ikke på alvorlig brystkræft

Ny forskning fra Aarhus Universitet tyder på, at screening for brystkræft resulterer i flere diagnoser af tidlig kræft – men at der ikke ses et tilsvarende fald i de alvorlige og aggressive tilfælde.

Viser resultater 81 til 90 ud af 93

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste