Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Lektor ved Institut for Odontologi Ellen Frandsen Lau holdt sin sidste tale som institutleder til tandlægernes dimission i juni.

11.08.2015 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Alle grupper

En tour de force i forandring

Et stort privilegium. Sådan betegner afgående institutleder Ellen Frandsen Lau sine seks år ved rorpinden på Institut for Odontologi.

”Det hårdeste ved mit arbejde er, at jeg har så mange vidt forskellige opgaver. Det ene øjeblik handler jeg ind til kvindeklubben, det næste skriver jeg en nyhed til hjemmesiden eller har en samtale med en beboer. Det tager noget tid at have et arbejde, hvor opgaverne er så forskellige – og så få en helhed ud af det”, siger Henriette Wedel Nielsen.
Henriette Wedel Nielsen vil gerne være med til at ændre Trigeparkens image som uroplaget ghetto - et image, som hun mener, er noget forslidt. ”Der er forskellige sociale problemer herude, men det er ikke et utrygt sted at opholde sig, og her bor mennesker fra nærmest ’all walks of life’”, siger hun.
Henriette Wedel Nielsen og hendes kolleger måler løbende på, om deres indsats har den ønskede effekt. Landsbyggefonden har udstyret dem med en række måleværktøjer, såsom halvårlige milepæleplaner, som de indrapporterer. I samme åndedræt justerer de på en aktivitet, hvis den ikke har den tiltænkte effekt. ”Derudover kan vi se på statistikkerne, at kriminaliteten er på et meget lavt niveau i forhold til hvor den var for måske 6-7 år siden, så ’noget’ virker. Men det er svært at være 100 % specifik på, hvad det lige er, der virker, udover at hurtig indgriben er fuldstændig vital”, siger hun.

11.08.2015 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Akademiker i ghettoen

KARRIERE: Hun arrangerer kvindeklub, lektiecafeer, fodboldturneringer og fester. Hun skriver nyheder til bydelens hjemmeside og hjælper beboerne med alt fra at søge boligsikring til at læse papirer fra lægen. Cand.mag. Henriette Wedel Nielsen arbejder i det udsatte boligområde Trigeparken ved Aarhus.

11.08.2015 | Kursus, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

How to write an application for a Marie S. Curie European Training Network (ETN)

Would you like your research to benefit from joint international doctoral training and form a new generation of researchers through advanced training, international and inter-sectoral mobility? Learn more about Marie S. Curie European Training Networks at a workshop held by the Research Support Office.

11.08.2015 | Kursus, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Workshop: Skriv succesfulde ansøgninger

Står du over for at skulle ansøge om forskningsmidler inden for det næste halve år, så har du her mulighed for at få indblik i de grundlæggende principper bag en god ansøgning.

11.08.2015 | Kursus, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Workshop: Skriv succesfulde ansøgninger

Står du over for at skulle ansøge om forskningsmidler inden for det næste halve år, så har du her mulighed for at få indblik i de grundlæggende principper bag en god ansøgning.

Forældre er nødt til at være rollemodeller og er nødt til hele tiden at minde deres børn om, hvorfor man skal spise sundt,” Susanne Pedersen, der er forsker ved Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.

11.08.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Sunde rollemodeller påvirker teenageres spisevaner

Det er en udbredt forestilling, at unge kun nødigt lytter til deres forældre. Men det holder ikke i virkeligheden – i hvert fald ikke når det gælder om at leve sundt. Ny forskning fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet viser, at hvis man skal have teenagere til at spise spinat og agurker, så har deres forældre stor betydning som rollemodeller.

10.08.2015 | Møde, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin

Ekstraordinært møde i FSU

Ny procedure for VIP ansættelser, sammenlægning af Odontologi og SKT og revideret samarbejdsaftale for AU er på dagsordenen.

10.08.2015 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Health

Nye kurser i medietræning på Health

Hvordan får du din forskning i medierne? Hvad er godt at være opmærksom på, når en journalist ringer? Og hvordan får du formidlet din forskning, så andre let kan forstå det? Få svarene på medietræningskurser i efteråret.

Årsfesten 2014. Foto: Anders Trærup, AU.

07.08.2015 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Nu kan du tilmelde dig årsfesten

Årsfesten 2015 fejres den 11. september, og alle medarbejdere kan nu tilmelde sig højtideligheden i Aulaen og aftenfesten i Musikhuset. Tildelingen af pladser foregår ved lodtrækning.

07.08.2015 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Ph.d.-forsvar: Tine Gregersen

Gastrointestinal Motility in Patients With Carcinoid diarrhea

Viser resultater 91 til 100 ud af 114

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste