Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Unge type 2-diabetes-patienter er generelt underbehandlet i et sundhedsvæsen, som ikke er gearet til den nye og yngre patientgruppe. Det viser kandidat i folkesundhed, Anne Bo, i sit ph.d.-studie ved Aarhus Universitet. 
Det er ikke hensigtsmæssigt at lægge kontroller og undervisningstilbud til yngre diabetikere midt på dagen, hvor de går på arbejde eller til undervisning. Støttetilbud skal i højere grad rettes efter deres behov, siger Helle Terkildsen Maindal, professor i sundhedsfremme ved Aarhus Universitet.

12.12.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Yngre ny-diagnosticerede diabetikere rammes hårdt af sygdom og et uforberedt sundhedsvæsen

Risikofaktorer for at udvikle eksempelvis hjertekarsygdom eller øjen- og nyreskader efter type 2-diabetes er langt hyppigere hos patienter, som diagnosticeres før de 45 år, end hos ældre ny-diagnosticerede. Det bør sundhedssektoren tage alvorligt og indrette sig efter, mener forskere bag et nyt studie fra Aarhus Universitet.

12.12.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

VIDEO: Julehilsen fra dekan Lars Bo Nielsen

Mens 2017 takker af, ser dekan Lars Bo Nielsen i sin julehilsen frem til de opgaver, der venter i det nye år.

12.12.2017 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Nightmare Before Christmas: An Introduction to the Science of Horror

Presented by the English Lecture Society

Beslutningen om, hvad der skal ske med de 9.479 psykiatriske hjerner under Psykiatrisk Hospital i Risskov er udsat til marts 2018. Modelfoto: Lars Kruse/AU.

12.12.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Hjernernes skæbnedag er udsat

Juridiske spørgsmål forhaler Region Midtjyllands beslutning om, hvad der skal ske med verdens største hjernesamling, som står i kælderen under Psykiatrisk Hospital i Risskov.

Hvert år dør 10 millioner mennesker over hele verden af forhøjet blodtryk. Over 85 procent af disse dødsfald sker i lav- og mellemindkomstlande. I Nepal har omkring en ud af fire voksne for højt blodtryk, og halvdelen af dem ved ikke, at de har det. Cirka fem mennesker dør hver time af årsager, der er relateret til forhøjet blodtryk. Mange af disse dødsfald kan let forhindres.

12.12.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Frivillige, kvindelige sundhedshjælpere reducerer blodtrykket i Nepal

Et ph.d-projekt fra Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet har haft succes med at uddanne kvindelige sundhedshjælpere i Nepal. Og kvinderne, der alle er frivillige, har succes med at reducere lokales blodtryk.

Se videoen og få et indtryk af, hvem Ole Bækgaard, ny institutleder på Folkesundhed, er. Foto: AU/Roar Paaske.

12.12.2017 | Navnenyt, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

VIDEO: Mød den nye institutleder

Den 1. januar 2018 tiltræder Ole Bækgaard som institutleder på Institut for Folkesundhed. Hør ham fortælle om sine ambitioner for instituttet, om hvilken type leder medarbejderne kan forvente, og om den opgave han først vil kaste sig over.

Antallet af Health-forskere, der søger Innovationsfonden, er beskedent, og det samme kan siges om fakultetets samlede udbytte. Men det kan der ifølge René Damkjer rådes bod på, hvis man som forsker kender fondens hensigt og indretter ansøgningen derefter.

12.12.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Syv dødssynder, når man søger Innovationsfonden

Nogle forskere tænker for smalt og forbereder sig for lidt, siger Innovationsfondens regionale medarbejder René Damkjer. For nylig mødte han Healths Erhvervsudvalg til en snak uden omsvøb om de almindeligste misforståelser - og om de ukendte programmer InnoBooster og Talent Erhvervsforsker.

Den strategiske arbejdsmiljøindsats styrkes på Health, og det giver ændringer i arbejdsmiljøorganisationen. Foto: Colourbox

11.12.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Ændringer i Healths arbejdsmiljøorganisation

En ny organisering af arbejdsmiljøorganisationen på Health indebærer blandt andet, at institutlederne indtræder som formænd for de lokale arbejdsmiljøudvalg.

11.12.2017 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Fireside chat

Learn about Novozymes and Grundfos' new Open Science platform HelloScience and hear researchers and entrepreneurs explain why they work within an open science field.

11.12.2017 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Oplevelsen af Aarhus 2017: rethinkIMPACTS 2017 gør foreløbig status

En gruppe forskere fra Aarhus Universitet står bag en evaluering af Aarhus 2017 - rethinkIMPACTS 2017. Læs forskernes foreløbige status på to store undersøgelser i projektet.

Viser resultater 51 til 60 ud af 83

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste