Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Simon Glerup (billedet) har sammen med Camilla Gustafsen og Peder Madsen stiftet Draupnir Bio, som har modtaget 2,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Bevillingen skal bruges til at udvikle innovativ kolesterolsænkende medicin.

21.11.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Biomedicinsk spin-out selskab fra AU modtager bevilling i millionklassen

Et helt nyt spin-out selskab er netop kåret som det bedste biotech start-up og har samtidig modtaget 2,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Bevillingen skal bruges til at udvikle medicin, der sænker kolesteroltallet.

20.11.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Studerende

Her er resultatet af universitetsvalg 2017

Se resultatet af dette års universitetsvalg, hvor alle studerende på AU kunne stemme nye studenterrepræsentanter ind i AU's bestyrelse, akademiske råd og studienævn, mens ph.d.-studerende også kunne stemme til AU's ph.d.-udvalg. Herudover kunne VIP’ere i år stemme til studienævn og ph.d.-udvalg.

20.11.2017 | Administrativt, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Her er resultatet af universitetsvalg 2017

Se resultatet af dette års universitetsvalg, hvor VIP’ere kunne stemme til studienævn og ph.d.-udvalg. Herudover kunne de studerende på AU stemme nye studenterrepræsentanter ind i AU's bestyrelse, akademiske råd og studienævn, mens ph.d.-studerende kunne stemme til AU's ph.d.-udvalg.

20.11.2017 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Stine Aarhus Mikkelsen

Mutational studies of structure-function relationship in the mammalian flippase ATP8A2 and SERCA - “The giant substrate problem” of flippases and the mechanism underlying Darier Disease mutation E917K"

20.11.2017 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

CFIN & MIB Guest Talk: Professor Catherine Tallon-Baudry

Professor Catherine Tallon-Baudry from the Visual Cognition Group at the Laboratoire de Neurosciences Cognitives (LNC) in Paris is visiting Aarhus and will give a CFIN & MIB Guest Talk

20.11.2017 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Inspiration, vejledning, overblik - kom til Kandidatdag på Aarhus Universitet d. 23. november 2017

Er du bachelorstuderende, og har du brug for inspiration, vejledning og overblik i forbindelse med dit kandidatvalg? AU udbyder flere end 100 kandidatuddannelser - vi har også en til dig.

Ole Bækgaard Nielsen har i mange år haft sin daglige gang på Biomedicin, hvor han er kendt som en fremragende forsker og underviser.

20.11.2017 | Navnenyt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Ole Bækgaard bliver ny leder af Institut for Folkesundhed

Fra årsskiftet tiltræder den 56-årige professor Ole Bækgaard Nielsen som leder af Institut for Folkesundhed. Med ham får instituttet både en person ’udefra’ og et menneske med indgående kendskab til kulturen og ledelsesarbejdet på Health.

Som medlem af The Guild – et europæiske netværk for 19 forskningsintensive universiteter – er Aarhus Universitet medafsender af et manifest, der slår fast, at Europas fremtid og velfærd kræver flere investeringer og mere samarbejde på tværs af grænser.

17.11.2017 | Politik og strategi, Forskning, Alle grupper

Brexit eller ej – viden skal flyde frit i hele Europa

Det europæiske universitetsnetværk GUILD har udsendt en erklæring, der opfordrer til, at forhandlingerne om Brexit beskytter samarbejdet mellem de europæiske universiteter.

Foto: Lars Kruse

17.11.2017 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper

Søg midler til bekæmpelse af kønsbias på Aarhus Universitet

Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde har offentliggjort et opslag på 450.000 kr. til initiativer, der kan reducere kønsbias i forskningsmiljøerne.

Forskere fra Aarhus Universitet står bag en interdisciplinær udstilling om resistensforskning i Europa Parlamentet, der blev åbnet ved et arrangement den 21. november. Ti parlamentsmedlemmer tog del i åbningen, hvor MEP Christel Schaldemose var vært. Foto: AU, Kommunikation & Presse

17.11.2017 | Arrangement, Forskning, Alle grupper

AU udstiller interdisciplinær forskning i Europa Parlamentet

I denne uge er AU aktuelt med en interdisciplinær udstilling om resistensforskning lige midt i Europa Parlamentet. Professor Jens Seeberg står i spidsen for udstillingen, som er organiseret i samarbejde med Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles.

Viser resultater 51 til 60 ud af 118

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste