Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Omkring 3.400 gymnasieelever fordelt over det meste af landet, er tilmeldt Aarhus Universitets live streaming af en forelæsning om kommunalvalg. Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto
450 gymnasieelever var mødt op til forelæsningen i S-bygningen. Foto: Melissa Bach Yildirim
Professor Rune Stubager. Foto: Melissa Bach Yildirim
Professor Jørgen Elklit. Foto: Melissa Bach Yildirim
Foto: Melissa Bach Yildirim

09.11.2017 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Aarhus Universitet ruster landets gymnasieelever til kommunalvalg med live streaming

Om kort tid debuterer mange af landets unge i stemmeboksen. Når Aarhus Universitet 9. november for første gang live streamer en forelæsning målrettet alle landets gymnasier, er temaet kommunalvalg, og forhåbentlig kan det inspirere flere unge til at deltage i valget. Omkring 3.400 gymnasieelever fordelt over det meste af landet, er tilmeldt.

Kandidat-ph.d.-ordningen er et godt alternativ til forskningsåret, mener fakultetsledelsen. Den studerende kan både fordybe sig i forskning under kandidatuddannelsen og komme hurtigere i gang med en ph.d. Samtidig kan Health undgå fremdriftsbøde, fordi kandidat-ph.d’en ikke tæller med i fremdriften. Foto: Lars Kruse

08.11.2017 | Forskning, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Flere på kandidat-ph.d. skal forbedre fremdriften

Selv om Health slipper for fremdriftsbøde i 2017, udfordrer forskningsåret på medicin stadig økonomien. Derfor skal antallet af forskningsårsstuderende fremover kobles med de studerendes fremdrift. Samtidig ønsker fakultetsledelsen, at flere studerende indleder deres ph.d. allerede på kandidatdelen.

08.11.2017 | Konference, Alle grupper, Alle AU-enheder

Autobiographical Memory and the Self

The conference examines the relation between autobiographical memory and the self from a variety of perspectives, including philosophical, neural, developmental, social, cultural and clinical perspectives.

08.11.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Svovl i atmosfæren kommer også fra landbruget

For første gang har forskere kunnet sætte tal på, hvor meget husdyrgødning bidrager til atmosfærens indhold af svovl.

07.11.2017 | Møde, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Bliv klar til at søge Innovationsfondens opslag 2018

Tirsdag den 16. januar 2018 kl. 13-14.30 inviterer Aarhus Universitet og Innovationsfonden til et åbent informationsmøde om Innovationsfondens opslag i 2018.

07.11.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Danske skoleelever har størst viden om demokrati

Danmark indtager førstepladsen i en ny international undersøgelse af 8. klasseelevers politiske dannelse. 24 lande har deltaget i undersøgelsen, der viser, at ingen lande klarer sig bedre end Danmark, når det kommer til elevernes viden om demokrati, politik og samfundsforhold. Til gengæld er de danske elever de mindst tilbøjelige til at omsætte…

07.11.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kvinder i forskerteamet sikrer flere nuancer i medicinsk forskning

Forskerteam fra Aarhus BSS og Stanford University viser en sammenhæng mellem kønsdiversitet i forskerstaben og graden af opmærksomhed på kønsforskelle i medicinsk forskning. Det kan være afgørende for liv og død samt have store økonomiske konsekvenser.

07.11.2017 | Offentligheden/Pressen, Health, Health

Debat: Forskerne har heller ikke patent på den absolutte sandhed

Vi skal blive bedre til at fortælle om videnskabens vilkår for at imødegå den postmoderne fakta-forstoppelse.

Selv om vaskulær demens ’kun’ udgør omkring en femtedel af det samlede antal demenstilfælde, bliver det alligevel til mange mennesker, påpeger Jens Sundbøll, fordi demens er en tiltagende hyppig sygdom. Og specielt de vaskulære demenstilfælde kan med stor sandsynlighed forebygges.

07.11.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Blodprop i hjertet øger risikoen for vaskulær demens

Det er velkendt, at vaskulær demens udløses af bl.a. blodpropper i hjernen, men nu viser et omfattende studie fra Aarhus Universitet, at også blodprop i hjertet øger risikoen. Endda med hele 35 procent. Det kan være argument for at intensivere forebyggelsen, siger Jens Sundbøll, der står bag studiet.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim overrakte legaterne til Thea Vestergaard (t.h.) og Sofie Eg Jørgensen på Sølyst i Klampenborg den 1. november 2017. Med på billedet er også professor Kim Fleischer Michaelsen fra KU, som modtog en hæderspris stiftet under samme legat. Foto: Søren Brissing.

07.11.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

To Health-forskere får royalt jubilæumslegat

Thea Vestergaard og Sofie Eg Jørgensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop fået Kong Chr. IX og Dr. Louises Jubilæumslegat og hhv. 50.000 kr. og 75.000 kr. i støtte til deres forskningsprojekter.

Viser resultater 91 til 100 ud af 118

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste