Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at vaccinerede piger generelt kontakter lægen lidt oftere end ikke-vaccinerede - men de HPV-vaccinerede søger ikke læge mere end andre vaccinerede.

22.09.2017 | Forskning, Alle grupper, FEAP

HPV-vaccinen giver ikke mere lægesøgning end andre vacciner

HPV-vaccinerede piger kontakter generelt deres praktiserende læge lidt oftere end ikke-vaccinerede, men dette mønster ses normalt hos vaccinerede. Det er konklusionen i et nyt studie fra Aarhus Universitet.

Fremover vil alle kandidatstuderende på AU’s uddannelse Neuroscience and Neuroimaging jo have deres gang i Industriens Fonds Hus i Beijing. De studerende, der netop er begyndt i år, er dermed den første årgang i det nye hus.

22.09.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nye muligheder for uddannelse, forskning og erhvervsliv i Kina

Rektor Brian Bech Nielsen og Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er den 25. september 2017 med til at åbne Industriens Fonds Hus i Beijing, Kina. Huset betyder nye muligheder for dansk uddannelse, forskning og erhvervsliv - og AU-studerende vil være blandt de første til at tage det nye hus i brug.

Jesper Grau Eriksen, ny professor på AU og AUH, skal være med til at styrke kræftafdelingens forskning i personlig medicin til patienter med kræft i mund, svælg og strube. Foto: Lars Kruse/AU.

21.09.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Kræftforsker bliver ny professor på AU og AUH

Jesper Grau Eriksen er netop blevet ansat som professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han skal være med til at styrke kræftafdelingens forskning i personlig medicin til patienter med kræft i mund, svælg og strube.

Anna Winthereik peger på, at man som både læge og region kan beslutte at handle på den nye viden.
Peter Vedsted konstaterer, at det falder langt de fleste læger naturligt at møde patienter i øjenhøjde, men at lægerne ikke har lige stor lyst til eller mulighed for at prioritere hjemmebesøg.

21.09.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Praktiserende lægers besøgsvaner bestemmer hvor patienterne dør

Jo mere en praktiserende læge prioriterer hjemmebesøg hos patienter i almindelighed, jo større er sandsynligheden for, at lægens sygeste patienter dør derhjemme. Det viser et nyt studie af egen læges rolle hos døende kræftpatienter, som AU-forsker Anna K. Winthereik håber at sætte til debat.

20.09.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Institut for Biomedicin

Nekrolog for civilingeniør Jens G. Nørby

Civilingeniør Jens G. Nørby døde den 30. juli 2017 i Knebel, 85 år gammel.

Jose Martin Pulojar (mentee) og Steen Solvang (mentor) til kick-off-møde.

20.09.2017 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Bliv en del af mentorordningen Styrk talentet!

Via mentorordningen Styrk Talentet! kan du få eller give sparring og udvikle dit professionelle netværk. Ordningen matcher ansatte på adjunktniveau med mere erfarne kolleger på lektor eller professorniveau. Tilmeld dig som mentor eller mentee inden 22. oktober 2017.

20.09.2017 | Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

AUFF udbyder mikrobevillinger

Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) udbyder nu mikrobevillinger for 2017. Puljen er på 200.000 kr. En mikrobevilling udgør 25.000 kr.

Den nye ordning øger gennemsigtigheden ift. hvem, der får hvad på hvilket grundlag, og det kan kun være en fordel, mener Lise Wogensen Bach, som er prodekan for talentudvikling.

19.09.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Øget international konkurrence om fulde ph.d.-stipendier – men først fra efteråret 2018

Fra efteråret 2018 går 16 fulde ph.d.-stipendier på Health i åbent, internationalt udbud med givne projekttitler. Det skal sikre større diversitet i ansøgerfeltet, øge konkurrencen, højne kvaliteten, skabe mere transparens og give institutterne et nyt strategisk værktøj.

Professor Kenneth J. Rothman. Foto: Boston University.

19.09.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Kenneth J. Rothman er ny æresdoktor på Health

Professor Kenneth J. Rothman blev udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitets årsfest fredag den 15. september 2017.

19.09.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Undersøgelse sætter fokus på chaufførers rolle under dyretransport

Aarhus Universitet har gennemført det hidtil største studie af chaufførernes rolle i at vurdere malkekøers egnethed til transport.

Viser resultater 31 til 40 ud af 140

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste