Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

24.04.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

De vil booste biotek-branchen med ny teknologi

Virksomheden Consibio har fundet et nichemarked med deres intelligente styringssystem til biologiske processer. Målet er at øge produktiviteten i den internationale biotekindustri.

24.04.2018 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health

Stormøde om planerne for AU's fysiske udvikling

2. maj kl. 10-11:30 vil Aarhus Universitets ledelse præsentere de visioner, som bestyrelsen har vedtaget for universitetets fysiske udvikling. Mødet foregår i Aulaen, og alle studerende og medarbejdere velkomne.

Foto: Colourbox

23.04.2018 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Nyt IT-system skal give bedre overblik for planlæggere, studerende og VIP’ere

Et nyt fælles undervisnings- og eksamensplanlægningssystem skal nu implementeres på AU. Det skal forenkle planlæggernes arbejdsgange og give bedre overblik.

Ole Steen Nielsen har lovet sig selv at bringe ubalancen i kønsfordelingen i forskning i spil i alle de ledelsesfora, hvor der drøftes forskning, ekstern finansiering og rekruttering. Og han vil ikke afvise, at der skal arbejdes videre med nogle formuleringer.

23.04.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Hvad blev der af ønsket om flere kvindelige professorer?

Overvej at tone de nye kriterier for ansættelse af professorer, så det fremgår klart og tydeligt, at Health ønsker flere kvinder i professorstillinger. Sådan lød et forslag fra nogle af de medarbejdere, der deltog i fakultetets høringsmøder om nye principper for ansættelse af VIP.

I et nyt pilotprojekt sættes der fokus på det kardiovaskulære område som en styrkeposition for Health. Et advisory board bestående af fakultetets ledende eksperter på området skal føre an i indsatsen.

23.04.2018 | Politik og strategi, Sundhed og sygdom, Health

VIDEO: Health får sit første fagspecifikke advisory board

Et kardiovaskulært forskningscampus er første skridt i en fokuseret indsats med forskningsmæssige styrkepositioner på Health. Et råd, der ledes af tre professorer på tværs af institutterne, skal vejlede fakultetsledelsen om den strategiske og faglige udvikling inden for feltet.

23.04.2018 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Stormøde om planerne for AU’s fysiske udvikling

2. maj kl. 10-11:30 vil Aarhus Universitets ledelse præsentere de visioner, som bestyrelsen har vedtaget for universitetets fysiske udvikling. Mødet foregår i Aulaen, og alle studerende og medarbejdere er velkomne.

Foto: Maria Randima

23.04.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

DHL-stafetten – en hyggelig aften med dine kollegaer

Den 4. maj lukker tilmeldingen til årets DHL-stafet. Rektor Brian Bech Nielsen håber, at rigtig mange medarbejdere benytter lejligheden til at mødes i de smukke, grønne omgivelser til en løbe- eller gåtur og efterfølgende hygge.

Dekan Lars Bo Nielsen talte ved March for Science i Aarhus den 22. april i år.

22.04.2018 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

“Forskere skal gå i dialog med omverdenen”

Læs dekan Lars Bo Nielsens tale til March for Science i Aarhus den 22. april 2018.

20.04.2018 | Administrativt, Forskning, Alle grupper

Akademiske råd i spidsen for undersøgelse af forskningsfrihed

Universitetsledelsen har iværksat en undersøgelse af forskningsfriheden på Aarhus Universitet, og de fire formænd for de akademiske råd og fællestillidsrepræsentant for det akademiske personale har som en samlet styregruppe ansvaret for at få udarbejdet undersøgelsen forud for de akademiske råds seminar i efteråret 2018.

20.04.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

TESS: Planetjægeren er på vej

Hubble-teleskopet viste os, at rummet vrimlede med galakser og stjernetåger. Kepler-teleskopet har overrumplet os ved at finde flere tusinde hidtil ukendte planeter i alle tænkelige former. Nu tager menneskeheden det næste store skridt med TESS-teleskopet mod besvarelsen af nogle af de største og mest fundamentale spørgsmål om Universet og livets…

Viser resultater 21 til 30 ud af 111

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste