Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Registerstudie fra Aarhus Universitet slår fast, at det er kæmpegevinst for samfundet, hvis diabetespatienter opspores og behandles, før de udvikler alvorlige senkomplikationer.

15.04.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Tidlig opsporing af diabetespatienter giver stor besparelse

Nyt studie fra Aarhus Universitet peger på, at det er en fordel for både patienter og samfundsøkonomi, at en diabetes-diagnose stilles så tidligt som muligt. Allerhelst før symptomerne viser sig.

Ministeriet har godkendt i alt fire nye uddannelser på Aarhus Unviersitet. Tre af dem er målrettet IT-branchen. Foto: Lars Kruse

13.04.2018 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper

Ministeriet har godkendt tre nye IT-uddannelser på Aarhus Universitet

To nye bacheloruddannelser og en kandidatuddannelse målrettet IT-branchen er netop godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

13.04.2018 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser

En delegation fra Kinas Geologiske Undersøgelser besøgte i denne uge Aarhus Universitet for at underskrive en samarbejdsaftale, som skal udvide forskningssamarbejdet inden for bioscience og geoscience.

13.04.2018 | Møde, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Ekstraordinært institutledelsesmøde

13.04.2018 | Møde, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Institutledelsesmøde

Jens Sundbøll peger på, at indlæggelsen i forbindelse med blodproppen er en oplagt mulighed for at spørge ind til tidlige tegn på de forskellige kræftsygdomme, som de akutte blodpropper viser sig at være markør for.

13.04.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Tredobbelt kræftrisiko ved akut blodprop i benet

Risikoen for at udvikle kræft er mere end tredoblet det første halve år efter akut blodprop i benet, og den viden skal vi reagere på, siger forskeren bag et nyt studie, læge og ph.d. Jens Sundbøll fra Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Aarhus Universitet.

AUFF Starting Grants kan søges af nyansatte adjunkter og lektorer, som er ansat den 1. september 2017 eller herefter. Foto: Lars Kruse

12.04.2018 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper

Søg Aarhus Universitets Forskningsfond om midler til international rekruttering

Er du nyansat adjunkt eller lektor, og mangler du midler til at rekruttere internationale forskere til et af universitetets vækstområder? Så kan du nu søge støtte fra Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF). Deadline i første ansøgningsrunde er 1. maj.

12.04.2018 | Symposium, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed

Symposium in connection with Linn Håkonsen Arendt's PhD Defence

Programme: 1400-1420: Coffee and cake outside the auditorium. 1420-1440: "Complications after hypospadias surgery" by Associate Professor Nel Roeleveld, MSc, PhD, Department for Health Evidence, Radboud Institute for Health Sciences, Radboud University Medical Center, the Netherlands. 1440-1500: "The Trivers-Willard Hypothesis:…

Studiet viser, at et såkaldt hovedtraume – fx i forbindelse med fodbold, håndbold eller boksning – giver en 24 procent højere risiko for at udvikle demens, end hvis man ikke har slået hovedet. Foto: SignElements

12.04.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Hovedtraumer øger risikoen for demens

Der er en klar sammenhæng mellem alvorlige hovedskader og demens, viser en ny undersøgelse baseret på data fra næsten 2,8 mio. danskere.

Foto: Lars Kruse

12.04.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Positivt 2017-resultat skal styrke den strategiske udvikling på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet fik et meget tilfredsstillende resultat for 2017 og har et godt udgangspunkt for at fortsætte universitetets tilrettelagte strategiske linje. Det vurderer universitetets bestyrelse, som netop har godkendt årsregnskabet 2017 for Aarhus Universitet.

Viser resultater 51 til 60 ud af 111

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste