Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

12.12.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Nyt center med fokus på livets påvirkninger

Der findes ikke megen viden om, hvad miljømæssige og sociale påvirkninger betyder for vores samlede sundhed, livskvalitet og dødsårsag. Det vil et nydannet forskningscenter nu arbejde for at finde ud af ved hjælp af big data, og en tværfaglig tilgang til området.

11.12.2018 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

New COST Action research network by Associate Professor Kristian Sandberg

A COST Action proposal by Associate Professor Kristian Sandberg, CFIN, has been approved by The European Cooperation in Science and Technology for support of networking activities.

Se eller gense de fire stjerneforedrag på YouTube. Foto: Jesper Rais. Grafik: Simon Fischel

11.12.2018 | Arrangement, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

VIDEO: Gik du glip af AUs stjerneforedrag?

I anledning af universitetets 90-års fødselsdag inviterede universitetsledelsen i november til en spændende foredragsrække med én stjerneforsker fra hvert af de fire fakulteter. Nu har du muligheden for at se eller gense stjerneforedragene på YouTube.

I 2019 står der igen internationalisering, ekstern forskningsfinansiering og rekruttering på den strategiske dagsorden. Foto: Simon Fischel

11.12.2018 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Dekanen: Her er næste års indsatsområder

Fakultetsledelsen er på vej med nye mål og aktiviteter for 2019. Overskrifterne er igen internationalisering, ekstern forskningsfinansiering og rekruttering – dog med et twist. Få overblik over næste års aktiviteter – eller hør dekan Lars Bo Nielsen forklare dem i kort form.

11 medarbejdere fra Novo Nordisk besøgte Health, hvor de tilbragte weekenden sammen med de engagerede studerende fra det forskningsrettede talentforløb. Foto: Simon Fischel

11.12.2018 | Talentudvikling, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

VIDEO: Novo Nordisk besøger det forskningsrettede talentforløb

Den første weekend i december var lægemiddeludviklingen på dagsordenen, da Healths unge forskerspirer fik besøg fra Novo Nordisk. 11 kyndige Novo Nordisk-medarbejdere havde sat fredag og lørdag af til at give de unge talenter et unikt indblik i lægemiddelindustrien.

Et af sygdommens mysterier har været, hvorfor patienterne producerer så lidt af proteinet, og nu har vi for første gang en forklaring på celleniveau, siger ph.d.-studerende Didde Haslund fra Institut for Biomedicin. Foto: Privat.
Forskningsresultatet er første afgørende skridt i retning af at kunne behandle patienterne med genterapi, siger professor MSO Jacob Giehm Mikkelsen. Foto: Privat.

11.12.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ny forståelse af gådefuld ’arvelig hævelse’

Biomedicinske forskere fra Aarhus Universitet har for første gang et bud på, hvad der forårsager den sjældne sygdom arveligt angioødem eller ’arvelig hævelse’, hvor patienter svulmer op og kræver akut behandling. Den nye forståelse bringer patienterne det første forsigtige skridt i retning af genterapi.

14 lektorer på Health har modtaget tilskud fra en ekstraordinær pulje, som skal understøtte opstart af nye internationale samarbejder. Foto: Colourbox

11.12.2018 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Forskningstilskud åbner for nye internationale samarbejdsmuligheder

Henover foråret kunne Health-undervisere søge midler fra en ekstraordinær pulje til at starte nye internationale samarbejdsprojekter. Interessen har været så stor og ansøgningerne så gode, at puljen måtte øges. Se hvem tilskuddene er gået til.

Fakultetets nye intropakke til TAP'er er en hjælp til nye medarbejdere og til ansættende ledere. Foto: Health Kommunikation.

11.12.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Ny hjemmeside skal hjælpe nyansatte TAP'er på Health

Det kan være svært at være ny medarbejder i en stor organisation. Men nu bliver det forhåbentlig lidt lettere at være ny på Health. Fakultetet har samlet de informationer, man har brug for, når man som nyansat TAP’er på Health skal godt fra start.

Der var kreative idéer i spil, da instituttet diskuterede internationalisering af uddannelser med repræsentanter fra Healths Advisory Board. Foto: Annette Bachmann.

10.12.2018 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Advisory Board: Brug de studerende som katalysatorer for internationalisering

Da Healths Advisory Board besøgte Institut for Folkesundhed, var der både konkrete, let omsættelige råd og langsigtede visioner på bordet. Én indsigt står dog særligt skarpt efter snakken med de eksterne rådgivere: De studerende skal spille en større rolle i internationaliseringsarbejdet.

Guldopgaven var meningsfuld i en analog fortid, hvor det at søge litteratur var tidskrævende og besværligt, men en nutidig pris skal kunne rumme noget andet, siger professor Helle Prætorius Øhrwald, der er formand for Akademisk Råd. Foto: AU.

10.12.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ny tidssvarende prisopgave skal ære akademia

De gamle guldmedaljeopgaver har overlevet sig selv så eftertrykkeligt, at Health nu indfører en ny tidssvarende prisopgave, Health Studenterforskningspris, for studerende, der leverer noget ekstraordinært.

Viser resultater 41 til 50 ud af 78

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste