Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

”Vi ser hele tiden, at forskere ikke har fået sat sig ordentligt ind i tingene,” siger Niels-Henrik von Holstein Rathlou, der opfordrer til, at forskere benytter sig af de kontaktpersoner, som Novo Nordisk Fonden har tilknyttet alle typer opslag. Foto: Ernst Tobisch.

10.12.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Novo Nordisk Fonden: Fælles forskning har tryk på fælles

Kast et nysgerrigt blik på Tandem- og Synergy-programmerne - og læs vejledningen grundigt, før I trykker send! Sådan lyder opfordringen til Health-forskere fra Novo Nordisk Fonden, der i princippet vil støtte næsten alle forskningsområder indenfor sundhedsvidenskab, naturvidenskab og de tekniske videnskaber.

Forskernes undersøgelser viser, at Aarhus 2017 har bragt kultur på dagsordenen i en anden grad end tidligere, og at der er skabt momentum for en udvikling af kulturens rolle og værdi, både hos politikerne, kulturinstitutionerne og befolkningen. Kultur bliver ikke set som noget perifært men som noget, der kan skabe fællesskab, forandring og livskvalitet. Foto: Jakob Lerche

10.12.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Forskere om Aarhus 2017: Lad os bygge videre på kulturhovedstadsåret

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har skabt og styrket en lang række samarbejder. Kultur er kommet til at spille en mere central rolle, ikke mindst politisk. Selvom borgernes kulturforbrug var uændret i 2017, bakker de efter kulturhovedstadsåret stadig op om byens og regionens værtsskab. Sådan lyder nogle af resultaterne i den…

Foto: Lars Kruse, AU Foto

10.12.2018 | Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Seks år mere til prodekan

Lise Wogensen Bach er genansat i stillingen som prodekan for talent og eksterne relationer. Hun ser især frem til at styrke karriereudviklingen for yngre talenter og gøre ph.d.-uddannelsen endnu bedre, men hun vil også arbejde for, at Health skruer op for det internationale samarbejde.

08.12.2018 | Forskning, Alle grupper, FEAP

Antidepressiv medicin frikendes for at give hjerteflimmer

Det er ikke antidepressiv medicin, der er skyld i hyppig hjerteflimmer blandt deprimerede. Det konkluderer forskere fra Aarhus Universitet i et stort registerstudie, der også peger på, at årsagen til hjerteflimmer kan være utilstrækkeligt behandlet depression.

Forskerne fra Aarhus Universitet har, i samarbejde med en forskergruppe i Seattle, kombineret data fra CPR-systemet, Lægemiddelregisteret, Landspatientregisteret og Sygesikringsregisteret. Foto: Colourbox

08.12.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Antidepressiv medicin frikendes for at give hjerteflimmer

Det er ikke antidepressiv medicin, der er skyld i hyppig hjerteflimmer blandt deprimerede. Det konkluderer forskere fra Aarhus Universitet i et stort registerstudie, der også peger på, at årsagen til hjerteflimmer kan være utilstrækkeligt behandlet depression.

Aarhus Universitets rektor Brian Bech Nielsen peger på roser og torne ved fleksibilitetsaftalen for universitetsuddannelser. Foto: Lars Kruse

07.12.2018 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Intet nyt fra finanslovsfronten – men udspil om fleksibilitet

Rektor Brian Bech Nielsen glæder sig over enkelte af de nye uddannelsestiltag, men efterspørger generelt større visioner for universitetssektoren.

07.12.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

En spæk-frakke og store mængder fisk holder marsvinet levende i den kolde vinter

Marsvin er blandt verdens mindste havpattedyr, der trods deres ringe størrelse skal holde en kropstemperatur på 37 grader året rundt ligesom alle andre pattedyr. Vi landlevende pattedyr ville hurtigt bukke under i det iskolde vand, der kommer helt ned på nul grader om vinteren. Hvordan klarer marsvinene den udfordring?

Foto: Colourbox

07.12.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Tilfredshedsundersøgelse om IT-understøttelsen på AU

Rambøll foretager i øjeblikket en undersøgelse på vegne af AU IT, som ønsker at få en fornemmelse af studerendes og medarbejderes tilfredshed med IT-understøttelsen på universitetet. Det er en stikprøveundersøgelse, og hvis du er blandt dem, som er vilkårligt udvalgt til at kunne svare på undersøgelsen, har du modtaget en mail om undersøgelsen fra…

Foto: Lars Kruse

07.12.2018 | Forskning, Forskning, Videnskabelig medarbejder

AIAS Fellowships åbne for ansøgning

Nu er både AIAS-COFUND Fellowships for internationale forskere og Jens Christian Skou Fellowships for AU-forskere åbne for ansøgning med deadline i hhv. slutningen af januar og starten af februar 2019.

07.12.2018 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Marie-Louise Holm

Regulation of APOE and cholesterol in Alzheimer's Disease

Viser resultater 51 til 60 ud af 78

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste