Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

PET-scanneren fungerer på mange måder som MRI-scanneren, men en undersøgelse tager 90 minutter og benytter sig af et radioaktivt stof, når den skal måle på stofskifteprocesserne inde i kroppen. En måling med MRI-scanningen tager to minutter.

29.01.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Matematisk model godkender ny effektiv og lynhurtig scanningsmetode

Forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital står bag en matematisk model, der blåstempler scanningsmetode, som undersøger kroppens stofskifte 50 gange hurtigere end tilsvarende PET-scanninger.

29.01.2018 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Mindfulness

Seminardage "Stress"

Stress er oplevelsen af at være under pres. Forskning viser, at jo mere plads denne oplevelse har i vores opmærksomhed, jo mere skade sker der på det kropslige og mentale helbred.

29.01.2018 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Novo Nordisk Fonden bevilger 255 mio. kr. til etablering af verdens stærkeste "proteinmikroskop"

Novo Nordisk Fonden støtter etablering af en topmoderne forskningsplatform i Lund i Sydsverige. Platformen vil gøre det muligt at studere proteiner i en detaljegrad, der ikke tidligere har været muligt og derved danne grundlag for udvikling af bl.a. ny medicin. Forskere fra Aarhus Universitet er blandt hovedmændene bag ansøgningen.

29.01.2018 | Konference, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Danske Kræftforskningsdage

At samle kræftforskningen i Danmark.

FOTO: Lars Kruse

26.01.2018 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper

Teknologipagt flugter med Aarhus Universitets faglige satsninger

Regeringen lancerede i denne uge sin længe ventede Teknologipagt, der skal få flere unge til at interessere sig for og beskæftige sig med de tekniske og digitale områder.

26.01.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Debat: Vi skal bevare tilliden mellem universitet og befolkning

Sundhedsforskere skal formidle ny viden i massemedierne, også selv om deres resultater kan skabe stormløb på sundhedsvæsenet. Men formidlingen skal ske på en ansvarlig måde, som bygger oven på universiteternes kodeks om ansvarlig forskningspraksis.

Foto: Colourbox

26.01.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Totrins-hvaffor-noget?

Totrinsbekræftelse betyder, at man tilføjer en ekstra beskyttelse, når man logger på et system eller en service. Fremover vil de fleste VPN-opkoblinger til universitetet kræve totrinsbekræftelse. Er du VPN-bruger, kan du tilmelde dig totrinsbekræftelse på mit.au.dk.

26.01.2018 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

Professor Elvira Brattico interviewed by the Spanish edition of Scientific America

In this brand new interview Elvira talks about music, neuroscience, life and work as a woman in academia

FOTO: Anders Trærup

25.01.2018 | Uddannelse, Forskning, Alle grupper

EDU IT-indsatsen tager form

Indsatsen for at øge brugen af IT i AU’s undervisning tager form. Lederen og de første medarbejdere er nu på plads for den tværgående hub, der sammen med de pædagogiske centre skal sikre underviserne den rette støtte. Også arbejdet med at forbedre Blackboard er sat i gang.

Kan robotterne redde velfærden? Hør debatten og mød selv robotten Norma på MatchPoints Seminar 2018.
Investeringer i tidlig indsats for udsatte børn giver et betydeligt økonomisk afkast til samfundet. Det mener økonom og Nobelprismodtager James Heckman, som er keynotespeaker på MatchPoints Seminar 2018.

25.01.2018 | Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Aarhus er centrum for international konference om velfærdsstatens fremtid

Hvordan overlever velfærdsstaten? Det er temaet, når Aarhus Universitet og Aarhus Kommune byder velkommen til MatchPoints Seminar 24.-26. maj 2018. Deltagere på konferencen kan bl.a. møde den amerikanske Nobelprismodtager James Heckman, en lang række eksperter, politikere, debattører og praktikere fra velfærdsområdet - samt de to velfærdsrobotter…

Viser resultater 21 til 30 ud af 160

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste