Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Tomonori Takeuchi modtager Young Investigator Awards, der har til formål at tiltrække talentfulde, yngre forskere til Danmark. Foto: Privat

23.01.2018 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Novo-pris trækker international forsker og 20 mio. kr. til Biomedicin

Tomonori Takeuchi modtager Novo Nordisk Fondens Young Investigators Awards. Med prisen følger 20 mio. kr., der gør det muligt for den japanske forsker at blive en del af Institut for Biomedicin og at etablere et forskningslaboratorium og en forskergruppe på DANDRITE.

De første medarbejdere flytter i efteråret 2018, nogle til midlertidige arbejdspladser. Efter planen er alle på plads i 2021.

23.01.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Nye flytteplaner for Institut for Biomedicin

Institut for Biomedicin har justeret på flytteplanerne i forbindelse med overtagelsen af Skou Bygningen i efteråret 2018. Biokemi-bygningen på Ole Worms Allé bliver overgivet til Science and Technology før tid, og i 2021 afgiver instituttet også forskningsfløjen i anatomi-komplekset på Wilhelm Meyers Allé.

23.01.2018 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Poul Due Jensens Fond pumper 40 mio. kr. i Aarhus Universitets vandforskning

Med fire donationer på tilsammen godt 40 mio. kr. får Aarhus Universitets nye Centre for Water Technology (WATEC) en flyvende start mod en plads i den internationale elite inden for forskning i bæredygtige vandkredsløb. Det er det største beløb, Poul Due Jensens Fond hidtil har doneret til vandforskning.

23.01.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt fænomen observeret i materialefysikken

Det er lykkedes en ung dansk forsker at skabe intet mindre end en revolution indenfor materialefysikken: han og en gruppe amerikanske forskere har skabt en ny måde at se langt ind i atomernes verden, og med den nye teknik har de observeret en eksotisk partikel, der åbner for nye spændende materialeegenskaber. Fundet er offentliggjort i det ansete…

23.01.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Forskere har fundet antistoffet, der kan stoppe allergiske reaktioner

Forskere har fundet et antistof, der kan forhindre allergiske reaktioner hos en lang række patientgrupper. Det er et videnskabeligt gennembrud, der kan bane vej for effektiv allergimedicin.

Fremover bliver det lettere at afvikle valg til institutfora på Health. Foto: Colourbox.

23.01.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Nye rammer for valg til institutfora

Nu bliver det lettere både at afvikle og stille op til valg på Health. Fakultetet forenkler processen og forlænger valgperioden, så der ikke længere er valg hvert år. Ændringerne træder kraft allerede ved forårets valg.

Professor Hans Erik Bøtker modtager Marie og August Krogh Prisen 2018 for sin forskning inden for hjertesygdomme.

23.01.2018 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder

Prisvinder har varmet danskernes hjerter i årtier

Professor Hans Erik Bøtker fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtager Marie og August Krogh Prisen 2018 for sin forskning inden for hjertesygdomme. Prisen er på 1,5 mio. kr. og uddeles af Novo Nordisk Fonden og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber.

Tine Engberg fra AU og AUH får Novo-midler til sit forskningsprojekt med fokus på brystrekonstruktion hos kvinder, der har haft brystkræft. Foto: Pia Crone.

23.01.2018 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Forskningsbevilling til brystrekonstruktion efter brystkræft

Med 1,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden kan Tine Engberg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital bringe sin forskning og hospitalets behandlingstilbud op på internationalt niveau – til gavn for patienter med behov for rekonstruktion efter brystkræft.

Hent inspiration, hjælp og vejledning i Healths nye stressfolder. Foto: AU.

23.01.2018 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin

Få gode råd om håndtering og forebyggelse af stress

Er du eller en af dine kolleger ramt af usund stress? Og hvis ja, er der tale om stress i trivselszonen, risikozonen eller farezonen? Det og meget andet kan du finde svar på i Healths nye stressfolder.

På Healths idrætsuddannelse intensiverer medarbejdere og studerende nu fokus på samarbejde med erhvervslivet. Foto: Colourbox.

23.01.2018 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Idræt styrker samarbejdet med erhvervslivet

Sektion for Idræt på Institut for Folkesundhed har høje ambitioner, når det gælder erhvervssamarbejde. Målet er at styrke relationen til erhvervslivet og at tydeliggøre de studerendes karriemuligheder. Flere initiativer er allerede søsat, og i den kommende uge skyder en workshop gang i endnu et.

Viser resultater 51 til 60 ud af 160

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste