Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Efter sommerferien går studienævnene i gang med næste del af processen. De skal vurdere, om instituttets uddannelser skal justeres for at leve op til visionen og det strategiske grundlag. Foto: Lars Kruse/AU

25.06.2018 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Nu er visionen for Folkesundheds uddannelser klar

Mere end et halvt års arbejde med at nytænke uddannelserne på Institut for Folkesundhed er netop afsluttet på det strategiske plan. Nu fortsætter arbejdet i studienævnene, der skal omsætte den nye vision til konkrete studieordninger og kursusbeskrivelser.

25.06.2018 | Uddannelse, Forskning, Alle grupper

Debat: Det samlede eksamenssnit er det bedste at optage på

Brian Bech Nielsen og Berit Eika skriver i et debatindlæg, at det samlede karaktergennemsnit giver det bedste fundament for at optage studerende.

25.06.2018 | Politik og strategi, Ph.d.-studerende, Health

Dekanens sommerhilsen: Få overblik over Healths særlige indsatsområder

Health er omtrent halvvejs i opfyldelsen af en række ambitiøse mål for 2018: Mere ekstern finansiering, flere internationale aktiviteter og klare rammer for rekruttering. Her følger en kort statusrapport – og en personlig sommerhilsen fra dekan Lars Bo Nielsen.

Professor Marco Capogna fra Aarhus Universitet skal, med to nye bevilling på i alt 5,5 mio. kr., bruge de næste tre år på at undersøge nervecellernes rolle i hukommelsen.

22.06.2018 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Health

To store bevillinger til AU skal fremme forståelsen af vores hukommelse

Med to bevillinger på hhv. 2,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond og 3 mio. kr. fra Lundbeckfonden i ryggen skal professor Marco Capogna fra Aarhus Universitet blandt andet undersøge, hvordan bestemte nerveceller påvirker vores hukommelse.

22.06.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Brobygning mellem den menneskelige og den kunstige intelligens

Jacob Sherson modtager en Semper Ardens-bevilling på 15 millioner kroner fra Carlsbergfondet til et projekt, der søger at kombinere menneskelig intuition med computerkraft. Det skal give nye muligheder for at forme fremtidens kunstige intelligens.

Tine Engberg Damsgaard vil som ny klinisk lærestolsprofessor styrke den aarhusianske forskning og uddannelse i plastikkirurgi. Foto: Anders Kavin.

22.06.2018 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Plastikkirurg bliver ny klinisk lærestolsprofessor

Tine Engberg Damsgaard er overlæge i plastikkirurgi og nu også ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hun får dermed det overordnede ansvar for forskning og uddannelse i plastikkirurgi på universitetet og i Region Midtjylland.

Studerende og undervisere vil opleve undervisningsdage, der i nogle tilfælde starter tidligere og slutter senere end vanligt. Foto: Poul Ib Henriksen

22.06.2018 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Health

Efter fraflytning: Der er lokaler nok

Udsigten til at miste auditorier og undervisningslokaler ved fraflytning af bygninger i Universitetsparken og på Nørrebrogade har vakt bekymring. Men der er lokaler nok, lyder det fra en arbejdsgruppe nedsat af fakultetsledelsen. Ydertimerne skal bare udnyttes bedre.

22.06.2018 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Aarhus Universitets Årsfest 2018

Aarhus Universitet fylder 90 år og holder sin Årsfest den 14. september.

Der var 'fuldt dæk' til AU's debatter, som fandt sted på AU's forskningsskib AURORA.

21.06.2018 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health

Sol og sundhedsvidenskab over Allinge

Healths forskere debatterede sundhedsuddannelser, digitalisering af sundhedsdata og medicinsk cannabis på årets Folkemøde.

21.06.2018 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Joint SDC/CFIN/DANDRITE talks

Two Chinese Professors - Jianyuan Sun and Ninglong Xu - are visiting Aarhus University and will give guest talks about their research.

Viser resultater 21 til 30 ud af 76

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste