Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

23.11.2018 | Møde, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Rektor besøger Biomedicin

Rektor besøger Biomedicin torsdag d. 21. marts kl. 11:30, hvor alle medarbejdere på Biomedicin inviteres til at deltage og høre rektors oplæg. Bagefter er der mulighed for at stille spørgsmål til rektor.

Alle tidligere danske undersøgelser og den netop offentliggjorte  undersøgelse peger i samme retning – både drenge og piger går tidligere i puberteten.

23.11.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Pubertetsalderen hos danske børn ser ud til fortsat at falde

Piger får i gennemsnit deres første menstruation tre måneder tidligere end deres mor. Det viser en ny dansk undersøgelse fra Aarhus Universitet, der bekræfter, at danske børn går tidligere i puberteten end deres forældre.

22.11.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Stort potentiale ved dyrkning af flerårige afgrøder til bioraffinering

Ny rapport viser, at en omlægning til biomasseproduktion på 25-35 procent af landbrugsarealet i Limfjordsoplandet gør det muligt at nå vandplanernes reduktionsmål for kvælstofudledning. Samtidig reduceres landbrugets klimabelastning og anvendelsen af pesticider. Der mangler dog fortsat viden om driftsøkonomien ved bioraffinering.

21.11.2018 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Husk at registrere dine publikationer i Pure

2018 nærmer sig sin afslutning, og du skal derfor være opmærksom på deadlines og praktisk information omkring indberetning af universitetets publikationer i Pure.

21.11.2018 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Dept Clin Epi

Inaugural lecture

Professor Mette Nørgaard

Vi har fået nogle virkelig gode spørgsmål, som vi kan arbejde med - og også anerkendende feedback for den sags skyld, så det har været konstruktivt, siger Thomas G. Jensen, som her er flankeret af Advisory Board-medlemmerne Peter Kristensen (tv) og Mike Shipston. Foto: Health Kommunikation.

21.11.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Internationalisering er ikke svaret på alting

”Stræb efter stjernerne, også internationalt, men gør det på en måde, hvor I husker jeres udgangspunkt og får alle medarbejderne med”. Sådan lød et af mange råd fra Healths Advisory Board.

20.11.2018 | Navnenyt, Alle grupper, FEAP

AU-professor modtager lægers hæderspris

Flemming Bro, professor på Aarhus Universitet og praktiserende læge, har modtaget de praktiserende lægers hæderspris, Halfdan Mahler Prisen. Prisen får han for sit arbejde med at skabe sammenhæng mellem forskning og kvalitetsudvikling.

20.11.2018 | Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder

Sidste frist for at søge SU for 2018

Husk at sidste frist for at søge om SU og SU-lån for 2018 er den 5. december 2018.

20.11.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kæmpekrater fra kilometer-stor jernmeteor fundet på Grønland

Et internationalt forskerhold under ledelse af forskere fra Københavns og Aarhus Universiteter har opdaget et gigantisk meteorkrater på 31 km i diameter begravet under indlandsisen i Nordgrønland. Det er første gang, at et krater af den størrelse er fundet under en af Jordens iskapper. I tre år har forskerne arbejdet på at bekræfte opdagelsen. Nu…

Mahler-prisen er de praktiserende lægers hæderspris til en kollega, som har ydet en særlig indsats for at fremme praksissektorens deltagelse i enten forebyggelse, forskning, uddannelse og kvalitetsudvikling.

20.11.2018 | Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health

AU-professor modtager lægers hæderspris

Flemming Bro, professor på Aarhus Universitet og praktiserende læge, har modtaget de praktiserende lægers hæderspris, Halfdan Mahler Prisen. Prisen får han for sit arbejde med at skabe sammenhæng mellem forskning og kvalitetsudvikling.

Viser resultater 31 til 40 ud af 118

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste