Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

20.09.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Cannabidiol fra cannabisplanten virker mod depression

Et forskerhold fra Aarhus Universitet og São Paulo Universitet har påvist, at stoffet cannabidiol fra cannabisplanten virker effektivt mod depression på rotter og mus. Professor Gregers Wegener spår stoffet stort potentiale – måske allerede inden for en fem-årig periode.

Bevillingen skal gå til at udvikle videre på et lovede lægemiddel mod smerter i nervebanerne.

20.09.2018 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Smerteforsker modtager millionbevilling

Lektor Christian Vægter fra Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet, er med i et konsortium af forskere, som netop har modtaget 18,4 mio. kr. fra Innovationsfonden. Pengene skal gå til at arbejde videre på et lovende lægemiddel mod smerter i nervebanerne

Pigen lider af sygdommen SAVI, fordi cellerne i hendes krop konstant frigiver molekyler, der giver betændelse. Det resulterer i kraftig hudeksem, problemer med lungefunktion og nedsat vækst. Foto: National Institutes of Health

20.09.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Fedtstoffer kan bremse overophedet immunforsvar

Proteinet STING er normalt en vigtig del af vores immunforsvar, men i nogle autoimmune sygdomme er det kilden til sygdom. Medicinalindustrien er derfor i kapløb om at finde et stof, der kan hæmme STING. Nu har aarhusianske forskere måske fundet det.

20.09.2018 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Mette Holland-Fischer

Rheumatoid arthritis, Ankylosing Spondylitis and hospitalization with Pneumonia

Doktor, lektor og dr.med. Jaimie Lorenne Gradus. Foto: privat.

19.09.2018 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Aarhus får ny doktor med speciale i traumatiske oplevelser

Jaimie Lorenne Gradus, lektor og ny modtager af den medicinske doktorgrad ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, forsker i, hvordan både det fysiske og psykiske helbred bliver påvirket hos mennesker, der har været udsat for alvorlige, stressende og traumatiske hændelser.

Professor Gregers Wegener har sammen med brasilianske forskerkolleger fundet ud af, at cannabis-ingrediensen cannabidiol virker mod depression hos rotter.  Foto: AU Foto

19.09.2018 | Forskning, Forskning, Offentligheden/Pressen

Cannabidiol fra cannabisplanten virker mod depression

Et forskerhold fra Aarhus Universitet og São Paulo Universitet har påvist, at stoffet cannabidiol fra cannabisplanten virker effektivt mod depression på rotter og mus. Professor Gregers Wegener spår stoffet stort potentiale – måske allerede inden for en fem-årig periode.

Grafik: AU IT

18.09.2018 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Ny international hjemmeside opfylder brugernes behov

Fra i dag bliver det nemmere for kommende, internationale studerende og medarbejdere at få et overblik over studier, arbejdsmuligheder og campuslivet på Aarhus Universitet. Aarhus Universitet har netop lanceret en ny, målrettet international hjemmeside.

18.09.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Det er muligt at sprøjte æbler langt mindre

Forskere ved Aarhus Universitet har i en række æbleplantager testet en ny sprøjteteknik, hvor der sprøjtes fra tidligt forår og op til frugtsætning. Avlerne har helt undgået skurv i æblerne, og de kan med den nye sprøjtestrategi spare seks sprøjtninger og få æbler, der for 90 procents vedkommende er helt fri for sprøjterester.

Det er de mest talentfulde junior- og seniorforskere fra hele verden, som har minimum to års forskningserfaring efter en afsluttet ph.d.-grad, der kan søge AIAS-stipendiater. Foto: Melissa Bach Yildirim / AU Foto

18.09.2018 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Health får tre nye AIAS-fellows

Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) har netop valgt 16 nye AIAS-stipendiater fra hele verden. De tre af dem er sundhedsvidenskabelige forskere.

18.09.2018 | Symposium, Sundhed og sygdom, Alle grupper

25 years with PET in Aarhus

Department of Nuclear Medicine & PET-centre at Aarhus University Hospital is celebrating 25 years of PET in Aarhus by giving a anniversary symposium.

Viser resultater 31 til 40 ud af 100

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste