Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

11.09.2018 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Kristian Løvvik Juul-Dam

Early Detection of Relapse of Acute Myeloid Leukemia in Children

11.09.2018 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

90-års fest i Universitetsparken

I år fylder Aarhus Universitet 90 år. Det bliver fejret med en stor, fælles fest i Universitetsparken den 21. september, hvor alle studerende og medarbejdere er inviteret. Dagens værter er Studenterrådet, AU Sport og Aarhus Universitet.

Rikke Aarhus forsvarer sin ph.d.-afhandling om diagnostik af kræft i danske kræftpakker fredag den 21. september 2018 på Aarhus Universitet (foto: Lars Kruse, AU Foto).

10.09.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Hvordan påvirker standardiseret kræftdiagnostik det kliniske møde?

Den danske kræftindsats fokuserer på tidlig, standardiseret diagnostik. Men gentænkningen af kræft som en ’akut’ sygdom og kræftpakkernes høje tempo former også samspillet mellem patient og sundhedsprofessionelle, viser en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet.

Doktor, ph.d. Brian Hansen. Foto: AU foto

10.09.2018 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Ny doktor udvikler forbedrede MR-skanninger til hjernen

Brian Hansen fra AU og AUH har netop forsvaret sin doktorafhandling om eksperimentelle MR-skanninger. Metoderne kan bruges til at studere hjernens mikroskopiske opbygning og kan på sigt føre til tidligere diagnose af blandt andet demens.

Studiet understreger, hvor farlig en sygdom anoreksi er, og hvor vigtigt det er med forebyggelse, tidlig diagnosticering og behandling, siger overlæge og klinisk lektor Henrik Kjærulf Jensen. Foto: Tonny Foghmar.

07.09.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Anoreksi giver øget risiko for hjertesygdom

Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet finder, at patienter over 18 år med anoreksi på sigt har 10 gange forhøjet risiko for at udvikle en alvorlig hjerterytmeforstyrrelse. Desuden har undersøgelsen bekræftet, at patienter med anoreksi, har en markant forhøjet dødelighed sammenlignet med baggrundsbefolkningen.

07.09.2018 | Kursus, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Business Brunch og Corporate Entrepreneurship

Bliv klogere på, hvorfor I skal arbejde med Corporate Entrepreneurship i jeres organisation. Og lær hvordan I kan sikre jer, at fremtidens arbejdskraft, de digitale indfødte, ønsker at arbejde hos jer (i hvert fald indtil de finder noget bedre).

07.09.2018 | Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Løb i Universitetsparken

Løb dig i form til festen. Som en del af 90-års festen d. 21. september er det muligt at deltage i et 5 kilometers løb rundt i universitetsparken.

07.09.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Samtaler med lægen letter efterladtes sorg

I et omfattende studie viser forskere fra Aarhus Universitet, at sørgende patienter, hvis praktiserende læge tilbyder samtaleterapi, har en lavere risiko end andre for selvmord og psykiatrisk sygdom efter en pårørendes død. Data fra 207.000 danskere indgår i registerstudiet, der kan bidrage til en ændret forebyggende indsats.

07.09.2018 | Møde, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

How can we work with case competition at AU?

Join the new AU Case Competition Network and get inspiration as well as tools for working with cases from an international capacity in case competition.

06.09.2018 | Arrangement, Administration (Faglighed), Studerende

Workshop om Campus 2.0 - med buffet

Alle studerende ved Health inviteres til en workshop om Campus 2.0, hvor du kan komme med gode ideer og input til, hvordan vi kan udvikle de fysiske rammer på dit studie. Det kan være ønsker til studiepladser, undervisningslokaler, fællesrum, fællesarealer - og hvordan vi får mere liv i Universitetsparken.

Viser resultater 71 til 80 ud af 100

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste