Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

27.11.2019 | Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder

AU søger studielivsambassadører til Yourniversity i 2020

Brænder du for studielivet? Er du vild med at være kreativ på Instagram? Har du mod på at dele snapshots fra din dagligdag med potentielle og nuværende studerende? Så er det dig, vi søger!

Niels Tørring er ny doktor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Foto: Privat.

27.11.2019 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen

Ny doktor: Tidlige blodprøver kan afsløre Downs syndrom

Niels Tørring er biokemiker og ny dr.med. fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han har i sin doktordisputats undersøgt, om blodprøver tidligere i graviditeten kan gøre en forskel ift. at opdage Downs syndrom hos fosteret. Og konklusionen er ikke til at tage fejl af.

Initaitivtagerne bag nyt forskningsprojekt inddrager de unge i processen, når de skal undersøge, hvordan forskningsformidling via nye platforme kan påvirke unges sundhed og teknologibrug. Foto: Ulrik Bak Kirk/Forskningsenheden for Almen Praksis.

27.11.2019 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Bevilling: Hvordan kan forskningskommunikation skabe værdi for de unges liv?

Forskere fra Aarhus Universitet får sammen med Akademiet for Talentfulde Unge|Midt, Steno Museet og The Animation Workshop/VIA University College i Viborg godt 5. mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Sammen vil de undersøge, hvordan nye platforme kan bruges til forskningsformidling om sundhed og teknologibrug.

27.11.2019 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Membranes Seminar - Alexander V. Chibalin

Alexander V. Chibalin, Ph.D., Associate Professor of Cell Physiology, Dept. of Molecular Medicine and Surgery, Karolinska Institute

27.11.2019 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Membranes Seminar

Sandrine Pierre, Ph.D., Associate Investigator and Education Coordinator Marshall Institute for Interdisciplinary Research, Marshall University, WV, USA

27.11.2019 | Samarbejde, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

AU CRM skal bane vejen for større viden om eksterne relationer på AU

Erhvervsudvalget besluttede i juni 2019 at gøre AU´s Customer Relations Management-system (CRM) til platform for håndtering af datagrundlaget for AU’s eksterne relationer. Nu er der indenfor AU´s digitaliseringsstrategi etableret en projektorganisation, der skal varetage implementeringen af systemet i samspil med fakulteter og adminstrationen.

Som en del af projektet har Anders Børglum og kolleger haft adgang til prøver fra Danmarks Nationale Biobank ved Statens Serum Institut og data fra Det Psykiatriske Centrale Forskningsregister. Personer født i Danmark mellem 1981 og 2005 blev matchet med diagnoser af autisme, ADHD og mental retardering.

26.11.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Autisme og ADHD deler gener

Forskere fra iPSYCH, Danmarks største forskningsprojekt inden for psykiatri, har fundet ud af, at lighederne mellem ADHD og autisme kan hænge sammen med mutationer i de samme gener. Altså at børn med ADHD har et genetisk overlap med børn, der lider af autisme og omvendt.

Netværk om fødevarer og ernæring er i gang: Lene Baad-Hansen fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed er styregruppens næstformand og var blandt oplægsholderne ved den indledende workshop, der samlede forskere fra alle Healths institutter. Fotos: Simon Byrial Fischel.

26.11.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Er der en proteinforsker til stede?

Health har ikke en eneste erklæret fødevareforsker, men alligevel har fakultetet samlet hele 60 videnskabelige medarbejdere i et nyt interdisciplinært forskningsnetværk, der kredser om fødevarer og ernæring i en helbreds- og sygdomskontekst. Og de vil gerne være flere!

26.11.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

New article in Scientific Reports

CFIN researcher, Associate professor Jakob Blicher and collegues has just published a new article on: "Short echo-time Magnetic Resonance Spectroscopy in ALS, simultaneous quantifcation of glutamate and GABA at 3T" in Scientific Reports.

26.11.2019 | Symposium, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Human First – Forskningssymposium

Rehabilitering i et helhedsperspektiv – med afsæt i viden fra hjerterehabilitering.

Viser resultater 11 til 20 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste