Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

11 AU-forskere er udpeget til at blive Sapere Aude Forskningsledere af Danmarks Frie Forskningsfond. Foto: Danmarks Frie Forskningsfond

19.11.2019 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

11 fremragende AU-forskere bliver Sapere Aude Forskningsledere

Danmarks Frie Forskningsfond booster 35 fremragende, yngre forskere med originale idéer og stærke lederevner for en samlet sum af 208 millioner kroner. 11 AU-forskere er blandt modtagerne og bliver Sapere Aude Forskningsledere.

Et nyt forskningsnetværk er født - og de faglige diskussioner fortsatte længe efter den formelle del af årsmøde-programmet (fotos fra receptionen).

19.11.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Det kardiovaskulære netværk på Health er en realitet

Et nyt formelt forskningsnetværk, det kardiovaskulære netværk på Health, vil samle forskere fra en lang række fagområder i nye fælles projekter til gavn for patienter med hjertesygdom. Netværket er det første, men ikke sidste af sin art på Health.

De 3 vinderteams på scenen. Foto: Martin Gravgaard

18.11.2019 | Arrangement, Studerende, Alle AU-enheder

AU Challenge-finale i bæredygtighedens tegn

300 gæster overværede fredag finalen i den tværfaglige casecompetition AU Challenge, hvor 9 teams af studerende præsenterede innovative løsninger på virksomhedscases om bæredygtighed.

18.11.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Sådan gik universitetsvalget 2019

Årets universitetsvalg er slut. Stemmerne optalt og posterne fordelt. Der er nye ansigter, bl.a. i AU’s bestyrelse, hvor fire nye medlemmer fra 1. februar 2020 vil sidde med til bords, når bestyrelsen mødes. Læs mere og se resultaterne her.

Teenagere med OCD-varianten vaskeritualer og forureningsfrygt har - i kombination med ringe sygdomsindsigt - sværere ved at blive raske af de 14 ugers kognitiv adfærdsterapi, der udgør den danske standardbehandling af OCD, Obsessive Compulsive Disorder. (Modelfoto).

18.11.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Standardprogrammer mod OCD er ikke altid nok

Kognitiv adfærdsterapi hjælper hundredevis af børn og unge til et bedre liv med OCD, men standardbehandlingen er utilstrækkelig for en bestemt gruppe unge: De får det i første omgang bedre, men efter tre år har nogle faktisk fået det værre.

Foto: Lars Kruse

15.11.2019 | Forskning, Administration (Faglighed), Alle grupper

Rektor: Vi skal blive klogere af vores fejl

Det er vigtigt at holde fokus på det fremadrettede, selvom vi i øjeblikket er ved at redegøre for fortidens fejl, skriver rektor i en kommentar til undersøgelsen af DCA’s rapporter.

15.11.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Kødsagen – få overblikket her

I september tog Science and Technology et usædvanligt skridt ved at trække en DCA-rapport om oksekøds klimabelastning tilbage og gennemføre en intern undersøgelse af rapporter med eksterne parter. Her kan du orientere dig i forløbet.

Foto: Melissa Bach Kirkeby Yildirim, AU Foto.

15.11.2019 | Samarbejde, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

AU samler investorer om at skabe forretning i forskning

Torsdag den 14. november havde AU i samarbejde med Incuba samlet omkring 40 investorer til Aarhus Investor Summit – Science Edition for at vise forskningsresultater frem og skabe grobund for samarbejder.

15.11.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Fast eller flydende - hvad betyder madens struktur for næringsoptaget?

Når vi læser varedeklarationen på fødevarerne i supermarkedet, får vi et godt billede af, hvilket produkt vi står med i hånden. Men måske er det ikke nok at kende mængden af protein, fedt, salt og sukker. Meget tyder på, at en fødevares struktur og tekstur spiller ind på, hvordan og ikke mindst hvor meget, vi optager af fedt og andre…

14.11.2019 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Guest lecture

Guest lecturer professor Loems Ziegler-Heitbrock, Monocytomics Research, Munich, Germany: "slan+ non-classical monocytes"

Viser resultater 41 til 50 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste