Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

24.10.2019 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Konference om væredygtighed: En menneskelig vinkel på FN’s verdensmål

De fleste har hørt om bæredygtighed. Men hvad med væredygtighed? Væredygtighedskonferencen d. 19. februar vil gøre dig klogere på dette begreb og give dig en mere filosofisk og psykologisk vinkel på de globale udfordringer, vi står over for. 100 AU-studerende har mulighed for deltage gratis på konferencen.

24.10.2019 | Ph.d.-forsvar, Kunst, kultur og medier, Videnskabelig medarbejder

PhD defense: Roberta Rocca

MSc Roberta Rocca will be defending her dissertation "Spatial demonstratives in brain and behaviour"

24.10.2019 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Symposium on Single Cell and Spatial Sequencing Technologies and Applications

Department of Biomedicine, Aarhus University and 10x Genomics welcomes researchers with an interest in single cell Gene Expression analysis and spatial transcriptomics.

Christian Vægter har netop modtaget en bevilling på fem mio. kr., som en del af Lundbeckfondens Ascending Investigators-program, der gives til erfarne og talentfulde forskere.

24.10.2019 | Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health

Bevilling til aarhusiansk forskning i kroniske nervesmerter

I et laboratorium på Aarhus Universitet er forskere i gang med at undersøge, hvad nervesystemets støtteceller betyder i forhold til udviklingen af kroniske nervesmerter. Forskningen står lektor Christian Vægter i spidsen for, og han har netop modtaget fem mio. kr. fra Lundbeckfonden til at videreføre studiet.

23.10.2019 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Folkeuniversitetets særaftale for AU-medarbejdere og alumner ophører

I sommeren 2019 var det sidste gang, medarbejdere og alumner ved Aarhus Universitet kunne tilmelde sig gratis forelæsninger på Folkeuniversitetet.

"Det er en særdeles glædelig nyhed for såvel de kommende centerledere som for universitetet," siger rektor Brian Bech Nielsen om bevillingen. Foto: Ida Jensen.

23.10.2019 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU får tre nye grundforskningscentre

Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget midler til tre nye grundforskningscentre på AU. To nye centre åbner på Science and Technology og ét på Aarhus BSS.

2020 er et vigtigt år i det dansk-tyske forhold. Året markerer udover 100-året for Genforeningen en lang række andre jubilæer, og Danmarks og Tysklands regeringer har udnævnt 2020 til dansk-tysk kulturelt venskabsår. MatchPoints Seminar 2020 taler ind i denne sammenhæng. Grafik: Gudrun Frost Søgaard

23.10.2019 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Stor, international konference i 2020: Det dansk-tyske forhold

Forholdet mellem Danmark og Tyskland har gennem historien været præget af både konflikt og samarbejde. Aarhus Universitet sætter det dansk-tyske forhold til debat på MatchPoints Seminar d. 23.-25. april 2020 – mød blandt mange andre den amerikanske historiker og debattør Anne Applebaum. Tilmeldingen til konferencen åbner i januar 2020.

23.10.2019 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Grant to Mads Sloth Vinding

Assistant professor, PhD Mads Sloth Vinding from CFIN has received DKK 250,000 for his studies in MR related heat treatment of brain tumors from Eva & Henry Frænkel's Mindefond

23.10.2019 | Arrangement, Forskning, Studerende

Ny fødevarekonference om cirkulær økonomi

Hvad er perspektiverne og udfordringerne ved cirkulær økonomi i forbindelse med fødevarer? Det belyser en konference den 12. november i Stakladen, hvor alle interesserede studerende er velkomne.

23.10.2019 | Administrativt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Nyhedsbrev / Newsletter October 2019

Nyheder og information fra instituttet / News and information from the department

Viser resultater 21 til 30 ud af 82

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste