Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

16.12.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ny metode kan måske finde Danmarks ældste øl

I et samarbejde mellem forskere på Nationalmuseet og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i Flakkebjerg, er det lykkedes at udvikle en metode til at påvise maltning af korn på forkullede kornkerner fra oldtiden. Hermed bliver det muligt at påvise, om man har brygget øl helt tilbage i bondestenalderen.

16.12.2020 | Administrativt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Nyhedsbrev 39 fra Institutlederen

Kære alle medarbejdere på IOOS,

15.12.2020 | Administrativt, Studerende, Medicin

Invitation til vinterskole på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg

I uge 3 2021 kan du blive klogere på arbejdet som læge på et større sygehus - og lære mere om Esbjerg By. Ansøgningsfrist d. 20. december.

15.12.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Farmakologi

Camostat mesylate against SARS-CoV-2 and COVID-19— Rationale, dosing and safety

Camostat mesylate, an orally available wellknown serine protease inhibitor, is a potent inhibitor of TMPRSS2 and has been hypothesized as a potential antiviral drug against COVID-19.

15.12.2020 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health

Aarhus Universitet og industrien starter fem åbne forskningsprojekter, der skal bane vejen for nye lægemidler

Nyresygdomme, åreforkalkning, tyktarmskræft, ikke-alkoholisk fedtlever og neurologiske sygdomme er fem globale helbredsproblemer, som de første fem forskningsprojekter i Open Discovery Innovation Network (ODIN) nu tager fat på. I projekterne samarbejder forskere fra Aarhus Universitet og medicinalindustrien i fuld åbenhed om at skabe ny viden og…

14.12.2020 | Navnenyt, Musicinthebrain, Forskning

Open call for position as Professor or Associate Professor at Center for Music in the Brain

We are looking for a new professor or associate professor in the field of music neuroscience.

Martin Langeskov Christensen står bag en ny undersøgelse, der viser, at træning potentielt kan bremse udviklingen af multipel sclerose. Foto. AU Kommunikation.

14.12.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Træning giver sclerosepatienter færre attakker

Det nytter at hoppe i træningstøjet, også for patienter med multipel sclerose (MS). I hvert fald påviser en undersøgelse fra Aarhus Universitet, at konditionstræning reducerer antallet af attaks.

Jasper Albertus Nijkamp får bevilling til at udforske potentialet i ny scanningsmetode, der kan reducere risikoen for genoperation af kræftpatienter. Foto: Katrine Lind Møgelgaard.

14.12.2020 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health

Ny scanningsmetode reducerer risikoen for genoperation

Ti minutter. Så hurtigt kan kirurger fremover vurdere, om hele tumoren og det syge væv omkring den er fjernet under operation af kræftpatienter. Lektor Jasper Albertus Nijkamp fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får knap to mio. kr. til at udforske potentialet ved scanningsmetoden spektral microCT.

Ill: Georg M. Bruun

12.12.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

En, to, mange – fødslen af en faseovergang

Hvornår er et glas vand et glas med vand? Professor Georg M. Bruun fra Institut for Fysik og Astronomi har sammen med et internationalt forskerhold nu udsendt en videnskabelig beskrivelse af, hvordan en makroskopisk helhed opstår partikel for partikel og dermed sat de første ord på en besvarelse af et spørgsmål, der har verseret i fysikkens verden…

Aarhus Universitets klimaregnskab udregnes bagudrettet hvert efterår, når emissionsfaktorerne for det forgange år er fastlagt. Grafik: Astrid Reitzel

12.12.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Gode takter i AU’s klimaregnskab for 2019

AU’s klimaregnskab for 2019 viser en samlet reduktion i universitetets CO2-udledning på 15 procent sammenlignet med 2018. Glædeligt, men der er stadig meget at gøre, mener universitetsdirektør Arnold Boon. Rejsen mod et endnu grønnere universitet er kun lige begyndt.

Viser resultater 11 til 20 ud af 67

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste