Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Healths dekan Lars Bo Nielsen fortæller i videoen om de nye initiativer, som skal forbedre ligestillingen på fakultetet.

09.12.2020 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Health

Dekanen: Vi skal blive bedre til ligestilling

Vi kan ikke vente på, at problemet med ligestilling på fakultetet løser sig selv, siger dekan Lars Bo Nielsen i årets julehilsen. Derfor er der nu sat gang i konkrete tiltag, som skal forbedre ligestillingen inden for tre områder: Rekruttering, karriereudvikling og ledelse.

Tidligere CEO og Group President i Grundfos, Carsten Bjerg, overtager Steen Riisgaards plads som eksternt medlem af AU's bestyrelse 1. februar.

09.12.2020 | Navnenyt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Tidligere Grundfos-CEO erstatter Steen Riisgaard i AU-bestyrelsen

Efter otte år i AU’s bestyrelse takker Steen Riisgaard af i januar 2021. Han erstattes af tidligere Grundfos-CEO, Carsten Bjerg. Desuden tiltræder nyvalgt studenterrepræsentant ligeledes pr. 1. februar.

Healths uddannelser klarer sig godt på langt de fleste parametre. Det viser den årlige uddannelsesrapport, som netop er landet. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

09.12.2020 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Gode karakterer til Healths uddannelser

Lavt frafald, fin studieprogression, god kobling til forskningsmiljøerne og undseelig ledighed. På langt de fleste indikatorer ser det godt ud i Healths uddannelsesrapport. Men ingen roser uden torne, og rapporten peger da også på områder, hvor der må strammes op.

09.12.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Coronakrisen har givet skolen vigtige indsigter – men revolutionen kommer ikke

Corona-pandemien lukkede med ultrakort varsel skoler og uddannelsesinstitutioner og kastede skolesystemerne ud i et af de måske største pædagogiske eksperimenter nogensinde. Forskerne er godt i gang med at diskutere, hvilke spor corona-pandemien kommer til at efterlade. Har den vendt op og ned på vores skolesystemer, eller har pandemien blot…

Nils Skajaa og kolleger har fulgt patienter med 19 veldefinerede kroniske sygdomme så som hjertesygdomme, kræft, diabetes, demens samt bindevævs- og nyresygdomme.

09.12.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Flere kroniske sygdomme øger dødsrisikoen markant

Stadig flere har ikke bare én, men flere kroniske sygdomme, og det øger i høj grad risikoen for at dø tidligt. En befolkningsundersøgelse fra Aarhus Universitet har fulgt yngre patienter med en eller flere kroniske sygdomme i op til 25 år. Sundhedsvæsenet er ikke tilpasset denne voksende patientgruppe.

09.12.2020 | Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Videnskabeligt nørderi sikrede AU-studerende sejren i Den store bagedyst

Hvilket stof er en bagedyst-vinder lavet af? Lige dele ufortyndet bageglæde og videnskabelig nysgerrighed er opskriften for Mads Eg Andersen, som studerer molekylærbiologi på Aarhus Universitet. Han har draget nytte af sin videnskabelige tilgang gennem hele sæsonen af Den store bagedyst på DR, og hans perfektionerede chokoladearbejde sikrede ham…

Professor i oral radiologi Ann Wenzel er nyudnævnt æresmedlem af Tandlægeforeningen. Foto: Jann Zeiss, AU Health

09.12.2020 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Professor Ann Wenzel er nyt æresmedlem af Tandlægeforeningen

Professor Ann Wenzel fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed ved Aarhus Universitet er nyudnævnt æresmedlem af Tandlægeforeningen. Hun får medlemskabet som anerkendelse for sin revolutionerende forskning i oral radiologi.

Lektor Bjørn Panyella Pedersen og professor Lasse Lindekilde modtager ERC Grants. Fotos: Jesper Rais og Anders Trærup.

09.12.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle AU-enheder

To AU-forskere modtager ERC Consolidator Grants fra Det Europæiske Forskningsråd

Forskning i plantevækst og i reaktioner på online politisk had bliver støttet af ERC-bevillinger med to gange to mio. euro over de næste fem år.

09.12.2020 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Åbning af internationalt forskningscenter i simulering af socio-økologiske systemer

Nyt internationalt forskningscenter på Aarhus Universitet anvender komplekse computersimulationer af samspillet mellem natur og menneskelig aktivitet til at forudsige konsekvenser af arealanvendelse.

Studiet fjerner den sidste mistanke om, at den bestemte type blodtryksmedicin øger risikoen for at få corona eller få et værre sygdomsforløb, siger Christian Fynbo Christiansen. Foto: Melissa B. K. Yildirim, AU Foto.

09.12.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Fortsæt med blodtryksmedicinen under pandemien

En omfattende undersøgelse af over én million corona-testede danskere cementerer nu, hvad flere mindre studier allerede har indikeret: Risikoen for at få corona, blive indlagt eller dø af sygdommen er ikke højere hos brugere af medicintypen ACE-hæmmere og angiotensin 2-blokkere.

Viser resultater 31 til 40 ud af 67

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste