Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

09.03.2020 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

AFLYST: Ph.d.-forsvar: Karolina Snopek Khan

Falls, motor dysfunction and the effects of resistance training in type 2 diabetic polyneuropathy.

06.03.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Forskningsårsstuderende

Valg til institutforum: Gør din indflydelse gældende

Den 13.-14. maj 2020 er der valg til vores institutforum for bachelor-, kandidat- og ph.d.-studerende. Så hvis du vil have indflydelse på, hvad der sker på instituttet, er det nu, du skal stille op (i perioden fra 19. marts til 15. april 2020) – eller som minimum huske at gøre din stemme gældende til maj.

Det ændrer grundlæggende vores forståelse af hjernen og betyder, at lærebøger og opslagsværker skal revideres og udbygges, siger Yonglun Luo. Foto: Simon Byrial Fischel, AU.
Studiet er et vigtigt redskab til forståelse af evolutionen og mangfoldigheden af liv på alle niveauer, siger Lars Bolund. Foto: Simon Byrial Fischel, AU.

06.03.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Skriv lærebøgerne om: Lillehjernen er andet og mere end motorik

Forskere verden over, heraf tre fra Aarhus Universitet, er gået sammen om at kortlægge det komplekse organ hjernen i et nyt komparativt atlas. Det er offentliggjort i tidsskriftet Science i dag og udvider forståelsen af lillehjernen som hjemsted for koordinering af motoriske funktioner.

05.03.2020 | Uddannelse, Forskning, Alle grupper

New QS Subject-ranking puts AU in the top 50 in six subjects

Aarhus University is in the top 100 in 16 subjects and in six of these in the top 50. In several subjects, Aarhus University also ranks as no. 1 in Denmark.

05.03.2020 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU og KU: Fælles kvote 2-test vil styrke optagelsessystemet

Det karakterbaserede optag i kvote 1 har fået et dårligt ry. En del af årsagen er, at kvote 2 ikke lever op til sit potentiale. Det er et problem, som universiteter og politikere skal løse sammen – særligt for ansøgernes skyld.

05.03.2020 | Administration (Faglighed), Health, Health

AFLYST: Health Match Making Day

Match Making Day har fokus på at skabe samarbejde på tværs. Arrangementet samler studerende, forskere samt virksomhedsrepræsentanter indenfor det sundhedsvidenskabelige område med målet om at ”matche” studerende og vejledere.

DHL Stafetten 2019 i Mindeparken i Aarhus. Foto: Ida Jensen, AU

05.03.2020 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Tilmelding til DHL Stafetten 2020 er åben

Aarhus Universitet stiller igen op til DHL Stafetten, og nu er tilmeldingen åben for alle medarbejdere. Find løbeskoene frem, og sæt kryds i kalenderen til en hyggelig aften med dine kollegaer. Sidste frist for tilmelding er 13. maj.

04.03.2020 | Konference, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

AFLYST: Brainy Days: Rask tarm, sundt sind

ARRANGEMENTET ER AFLYST. Hvorfor leder man i tarmen efter svar om, hvad der udgør et sundt sind? Kom til Brainy Days og hør om den nyeste forskning på området.

04.03.2020 | Konference, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

AFLYST: Brainy Days: Bevidsthed i dvale

ARRANGEMENTET ER AFLYST. Hvad sker der i hjernen, når vi er i koma? Og hvad sker der, hvis vi vågner igen? Kom til Brainy Days og hør forskellige perspektiver på komaens effekt på vores hukommelse.

I min første ansøgning fortabte jeg mig – og tabte min læser – i 13 udspecificerede delmål, så det var en kæmpefejl, lyder en af Jacob Fog Bentzons erkendelser.

04.03.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Succes med ERC-midler: Det ville jeg godt have vidst på forhånd

I december fik professor Jacob Fog Bentzon tildelt en af de eftertragtede bevillinger på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd. Nu deler han den viden, han gerne selv ville have haft, før han for fire år og tre ansøgninger siden gik i gang med at søge EU-midler.

Viser resultater 41 til 50 ud af 63

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste