Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Undersøgelsen, som Ole Köhler-Forsberg står bag, viser, at mennesker med en første depressions-diagnose i psykiatrien har en øget risiko for senere at blive indlagt med depression - hvilket indikerer en forværring af depressionen - hvis de tidligere har været behandlet for en fysisk sygdom på et hospital. Foto: Anne Kring

09.09.2020 | Forskning, Ph.d.-studerende, Health

Fysiske sygdomme kan forværre en depression

Patienter, som diagnosticeres med depression for første gang, har en øget risiko for at blive indlagt, hvis de tidligere har været behandlet for en fysisk sygdom på et hospital. Det viser forskning fra det danske psykiatriprojekt, iPSYCH.

De fire modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat 2020. Fra venstre: Dina Sofia Mortensen (astronomi), Sophia Thrane (medicin), Maria Søgaard Nielsen (statskundskab) og Charlotte Marie Brühe Jensen (arkæologi).

09.09.2020 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder

Fire talentfulde studerende modtager Dronning Margrethe II's rejselegat 2020

Historisk madkultur, offentlig ledelse, lungesygdomme og exoplaneter. Fagfelterne hos de fire modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat 2020 spænder vidt – og de fire talentfulde kandidatstuderende kan nu udvide deres faglige horisont med studieophold i udlandet.

08.09.2020 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health

Ph.d.-forsvar: Anne Mette Fløe Hvass

Hvad fejler flygtninge?

08.09.2020 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

New book explores Danish basic research in the year 2020

MIB center leader Peter Vuust is featured in new book published by The Danish National Research Foundation and the Royal Danish Academy of Sciences and Letters.

08.09.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Globalisering gør også naturen ensartet

I takt med, at verden bliver mere og mere forbundet, er det ikke bare menneskenes kulturer, der blandes sammen på tværs af kloden. Et nyt studie viser, at økologiske netværk bliver stadig mere ens i takt med, at mennesker indfører dyre- og plantearter fra et kontinent til et andet.

Sophia Thranes rejselegat finansierer et forskningsophold på Imperial College London. Foto: Melissa Back Kirkeby Yildirim, AU Foto.

08.09.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Medicinstuderende får Dronning Margrethe II’s Rejselegat

Sophia Thrane, kandidat- og forskningsårsstuderende på medicinuddannelsen ved Aarhus Universitet, hædres med et rejselegat på 25.000 kr. for sin forskning i behandling af alvorlige lidelser i luftvejene.

08.09.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ingeniører baner vej for mere bæredygtig medicin

Med et avanceret statistisk værktøj kan ingeniører finde frem til nye kemikalier, der kan erstatte problematiske stoffer i den farmaceutiske industri. De har netop gennemført de første videnskabelige studier med blodtryksmedicin, og resultaterne er lovende.

07.09.2020 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health

Ph.d.-forsvar: Francesco Maria Iena

Aquaporin 7 i fedtvæv

07.09.2020 | Administrativt, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder

Nyhedsbrev 36 fra Institutlederen

Kære alle, velkommen tilbage på instituttet og velkommen til et nyt studieår som nok desværre fortsat vil være præget af corona-virus’ greb om verden. Men vi har taget vores forholdsregler, som vi kan navigere sikkert efter, og det er dejligt at se jer alle i virkelig udgave med arme og ben - og glade og forventningsfulde studerende og elever i…

07.09.2020 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Dandrite

Welcome to Rasmus Kock Flygaard, new postdoc in Poul Nissen's group

Rasmus Kock Flygaard is a newly appointed postdoc in Poul Nissen’s group, where he will start a collaborative project with the Yonehara lab on FRDM7 complexes in neurons. The project aims at explaining how FRMD7 is involved in defining direction sensitivity in vision, and how mutations in FRMD7 that are causative of congenital nystagmus interfere…

Viser resultater 71 til 80 ud af 113

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste