Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Spinout Denmark ser dagens lys med en stor bevilling fra Villum Fonden.

23.04.2021 | Samarbejde, Forskning, Alle grupper

Flere forskningsbaserede virksomheder fra universiteterne - projekt Spinout Denmark ser dagens lys

Med en bevilling på 75 mio. kr. fra VILLUM FONDEN ser et ambitiøst projekt dagens lys: ’Spinouts Denmark’. Formålet er at skabe flere forsknings- og teknologibaserede virksomheder, der udspringer fra forskningsmiljøerne ved alle landets otte universiteter og derved skabe flere jobs til højtuddannede og et nationalt økosystem for akademiske…

23.04.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health

Ph.d.-forsvar: Camilla Biering Lundquist

Prædiktion af funktion og daglig brug af arm og hånd efter apopleksi

22.04.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Virtuel inspirationsuge om mobilitet

Arbejder du med mobilitet for studerende eller medarbejdere? Så kan du tilmelde dig et virtuelt inspirationsforløb sammen med kolleger fra Circle U.-alliancen.

Cecilia Ramlau-Hansen lader ikke ubevidste kønsbias passere. Hun insisterer på, at alle skal behandles lige og på, at en ambitiøs forskerkarriere og et velfungerende familieliv ikke er et enten eller. Foto: Lars Kruse, AU Foto. Grafik: Health Kommunikation.

22.04.2021 | Politik og strategi, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed

Det koster noget at gå efter drømmen

Cecilia Ramlau-Hansen er en af Healths 54 kvindelige professorer. Hun er epidemiolog, vild med det konkurrenceprægede miljø i forskningsverdenen og en ivrig fortaler for ligestilling. For alle med talent og ambitioner skal have lige muligheder for at nå til tops i akademia – uanset køn.

Ifølge Michael Benrós har Covid-19 pandemien gjort, at kyssesyge har fået fornyet opmærksomhed, fordi covid-19 infektion ser ud til at kunne give lignende symptomer med langvarig træthed og forøget risiko for efterfølgende psykiatriske diagnoser. De årsager der ligger bag, er noget vi bør undersøge nærmere, for at få viden om ligheder og forskelle i forhold til langvarige covid-symptomer, som eventuelt vil kunne bruges i forebyggende tiltag.

22.04.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, iPSYCH

Kyssesyge øger risikoen for depression

Ny forskning viser, at patienter, som har været i kontakt med hospitalet på grund af alvorlig kyssesyge, har større risiko for efterfølgende at udvikle depression. Undersøgelsen fra iPSYCH er den hidtil største, der viser en sammenhæng mellem kyssesyge og depression.

En ny pulje på 420.000kr. kan søges af studerende fra Health til aktiviteter, som styrker studiemiljøet og foreningslivet på fakultetet. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

22.04.2021 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Økonomisk saltvandsindsprøjtning til studielivet på Health

Pandemien har sat en effektiv stopper for store dele af studielivet, som vi kender det, og især på trivslen er de studerende hårdt ramt. Fakultetet har derfor stillet en pulje på 420.000 kr. til rådighed for studerende, som skal være med til at sætte gang i foreningslivet og det sociale studiemiljø.

22.04.2021 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Infection & Inflammation Seminar

Anne M. Troldborg, PhD, Department of Biomedicine: “Systemic Lupus Erythematosus, clinical aspects, pathogenesis and new approaches to treatment”

Trine Hyrup Mogensen er professor i infektionsimmunologi på Institut for Biomedicin. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

22.04.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Trine Hyrup Mogensen får 10 mio. kr. til coronaforskning

Professor og speciallæge i infektionsmedicin Trine Hyrup Mogensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital undersøger, hvorfor tilsyneladende raske unge og midaldrende mennesker i nogle tilfælde udvikler svær covid-19, der kræver intensiv-indlæggelse og kan medføre et alvorligt eller dødeligt forløb.

Cirka 300.000 nyfødte over hele verden rammes årligt af GBS-infektion. Ifølge Erzsébet Horváth-Puhó, som er en af forskerne bag, har der manglet viden om de langsigtede konsekvenser for børn, der overlever sygdommen.

22.04.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Infektion med B-streptokokker som baby kan påvirke uddannelsesniveauet senere

Børn og unges hjerner kan blive påvirket af, at de havde gruppe B-streptokokinfektion (GBS) især meningitis - som babyer. Det viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet udført i samarbejde med internationale forskere.

Brightspace er AU's nye læringsplatform, som tages i brug i undervisningen til efterårssemesteret. Foto: Anders Trærup.

21.04.2021 | Uddannelse, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Brightspace er nu åbent

AU’s nye læringsplatform Brightspace er nu tilgængelig for alle undervisere og kursussekretærer, og der er åbent for tilmelding til Brightspace-workshops. I løbet af de næste par måneder får undervisere mulighed for at opbygge de kurser, de skal undervise i til efteråret.

Viser resultater 21 til 30 ud af 96

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste