Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

07.04.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Husk at logge på Zoom med dit AU-ID

Har du prøvet at blive kastet af Zoom midt i dit gruppearbejde? Så kan det være fordi, du har glemt at logge ind med dit AU-ID. Benyt altid AU-ID, når du skal på Zoom – det gavner både brugervenlighed og sikkerhed.

06.04.2021 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Health

Doktorforsvar: Camilla Nyboe

Morbidity and Mortality in Adults with Atrial Septal Defects

06.04.2021 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Health

Doktorforsvar: Signe Holm Larsen

Treatment of congenital heart disease – From neonates with a fatal illness to adults with long-term issues

"Mange pårørende til psykisk syge bliver stressede og udbrændte, fordi de prøver at fikse problemerne. De føler, at de skal sørge for, at deres barn eller forælder har det godt," siger forskeren bag forsøget Nanja Holland Hansen.

06.04.2021 | Forskning, Ph.d.-studerende, Health

Mental træning og meditation forbedrer trivslen for pårørende til psykisk syge

Når pårørende til psykisk syge trænes i at acceptere og rumme de svære følelser og livsbegivenheder, de står i, reducerer det deres angst, depression og stress. Det viser et nyt forskningsresultat fra Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet.

05.04.2021 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forskningens Døgn

Oplev live-speedforedrag om alt fra besøg i det koldeste sted i universet til drab fra en retsmediciners perspektiv, billebøffer som fremtidens aftensmad, musik som lindring til søvnbesvær og trivsel blandt skoleelever under coronapandemien. Kom med til gør det selv-kemiforsøg med Kemishow, en tur ind i mørket i zombielandet 'Haunted House' og…

Susan Mikkelsen, Institut for Klinisk Medicin, er taknemmelig for bloddonorernes bidrag - uden dem, intet forskningsprojekt. Foto: AU Foto.
Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed, peger på, at den danske kurve for høfeber og astma tilsyneladende ikke flader ud, men at der kan hentes mere ny viden i de indsamlede data. Foto: Greg McQueen Photography.

02.04.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Atju og snøft: Høfeber og astma rammer flere – og tidligere

På 50 år er andelen af danskere med høfeber og astma tredoblet, og symptomerne på astma rammer os stadig tidligere i livet, viser ny forskning fra Aarhus Universitet og Blodbanken på Aarhus Universitetshospital.

Viser resultater 91 til 96 ud af 96

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10