Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Siri Beier Jensen fortsætter som leder af Institut for Odontologi og Oral Sundhed frem til sommeren 2024. Foto: Jonathan Bjerg Møller, AU Health

18.10.2021 | Navnenyt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Siri Beier Jensen fortsætter som institutleder

Efter fem år som leder af Institut for Odontologi og Oral Sundhed har Siri Beier Jensen sagt ja til at forlænge ansættelsen med yderligere tre år. Den nye uddannelsesmodel skal i spil, forskningsprofilen skal skærpes, og samarbejdet på tværs af instituttet er fortsat i fokus. Det er snuden i sporet og fremad, siger hun.

Foto: Jesper Bruun

18.10.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Gazellevirksomhed udvikler robotteknologi i samarbejde med Aarhus Universitet

Stigende efterspørgsel på automatisering gjorde, at Odder-virksomheden NIZE equipment mistede kunder. Derfor er virksomheden nu - i samarbejde med ingeniørstuderende og forskere fra Aarhus Universitet - selv gået i gang med at udvikle nogle af de robotter, der i fremtiden skal arbejde sammen med mennesker.

18.10.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Seminar: Bliv inspireret til brug af video i undervisningen

Kom til online seminar torsdag den 28. oktober om brugen af video i undervisning, og se eksempler fra undervisningspraksis på Aarhus Universitet, hvor brugen af videoelementer har spillet en rolle. Prorektor Berit Eika byder velkommen, og professor Helle Mathiasen fra Københavns Universitet er keynote.

18.10.2021 | Administrativt, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder

Nyhedsbrev 45 fra Institutlederen

Kære alle, Efterårssemestret er i fuld gang – her er et bredt udsnit af information på IOOS.

Målgruppen for kurserne er forskere, analysemedarbejde og studerende med interesse for empirisk forskning og analyse, som er nysgerrige efter mulighederne for at udvide deres empiriske grundlag med registerdata.

15.10.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Deltag i gratis kurser i registerforskning

Arbejder du med registerforskning? Du har nu mulighed for at deltage i gratis, virtuelle endagskurser i sikker brug af registerdata. Kurserne arrangeres af KOR – det koordinerede organ for registerforskning.

”På en skærm kan vi følge processen, og på den måde har vi opdaget, at Lupus-patienterne har en meget højere koncentration af de meget store partikler i blodet,” fortæller post.doc Kristian Juul-Madsen.
"Det er dybt fascinerende, hvordan vi med den nye teknik kan finde en sammenhæng mellem partikelstørrelsen og immunresponset,” siger professor Thomas Vorup-Jensen.

15.10.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ny teknik identificerer sygdomsfremkaldende partikler i blodet

De tager en blodprøve, og kort efter kan forskere fra Aarhus Universitet finde tegn på, om du er på vej til at udvikle sygdommen Lupus – eller allerede er syg. Nu tager de patent på en revolutionerende teknik, der på længere sigt kan blive et vigtigt redskab til diagnostik af autoimmune sygdomme.

Ane Bull Iversen forsvarer sin ph.d.-afhandling ”Stroke: symptom awareness, help-seeking behaviour and predictors of prehospital delay” onsdag den 27. oktober 2021 kl. 14.30 på Aarhus Universitet (foto: Lars Kruse, AU Foto).

15.10.2021 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Ny ph.d.-afhandling sætter fokus på stroke

Mange patienter reagerer for sent ved tegn på stroke. Kendskab til kerne­symptomer og hurtig reaktion er afgørende for at sikre effektiv behandling. Det viser en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet.

15.10.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

CFIN research project in PhysicsWorld magazine

Researchers from CFIN, led by Britta Westner and Sarang Dalal, have tested a potential replacement for uncomfortable electrodes used in electroretinograms by using optically pumped magnetometers (OPMs).

15.10.2021 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

CFIN Guest Talk: Julian Keil

Professor of Biological Psychology at Christian-Albrechts-University in Kiel (Germany), Julian Keil is visiting Aarhus and will give a CFIN Guest Talk on: "Multisensory integration depends on the cortical state and cognitive resources".

15 AU-forskere har fået midler til at dykke ned i deres grønne projekter. Foto: Colourbox

14.10.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

15 AU-forskere får del i grønne DFF-millioner

DFF uddeler 280 millioner kroner til 55 grønne forskningsidéer – 15 af dem er fra Aarhus Universitet.

Viser resultater 41 til 50 ud af 100

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste