Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

05.10.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Universitetsvalget nærmer sig

Til november er der valg på AU. I år er det studerende og ph.d.-studerende, der kan stemme og stille op til forskellige råd og nævn.

Hvordan ser det gode studieliv ud? Vær med til at sætte dit præg på dit studie ved at stille op til AU-valget. Foto: Lars Kruse

05.10.2021 | Uddannelse, Forskningsårsstuderende, Alle AU-enheder

Universitetsvalg: 3 gode grunde til at stille op

Du får indflydelse på dit studie, værdifuld erfaring med det politiske system og et nyt netværk. 8.-11. november er der valg på AU, og DU kan stille op fra d. 14. - 26. oktober. Læs her hvordan.

05.10.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Hvad fortæller vores stemme?

Vores stemme afslører, hvordan vi har det og påvirker, hvordan andre opfatter os - men der er stadigvæk meget, vi ikke ved om den menneskelige stemme. Det vil lektor Michaela Hejná og hendes team fra Aarhus Universitet lave om på.

AU's studerende har fået bedre mulighed for at tage på udveksling via Circle U. Foto: Lars Kruse.

04.10.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Circle U.: Fælles kursuskatalog klar til rejselystne AU-studerende

AU's studerende har nu fået en lettere vej til udveksling på seks stærke, europæiske universiteter. Et fælles kursuskatalog skaber overblik over de mange kurser, man kan tage - og flere kurser er på vej.

04.10.2021 | Administrativt, Studerende, Studier på Health

Spørg en AU’er – vil du dele dine erfaringer?

Er du i gang med en kandidatuddannelse? Og har du taget en bacheloruddannelse et andet sted end på Aarhus Universitet? Så meld dig som frivillig og del dine erfaringer om alt fra studievalg til studieliv med andre studerende.

Peter Keller er netop ansat som professor ved Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet. Foto: Angelika Leuchter.

04.10.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Ny professor undersøger musikalsk adfærd

Vi interagerer og kommunikerer gennem musik, og omdrejningspunktet for Peter Kellers forskning er de psykologiske processer og mekanismer i hjernen, der gør det muligt. Han er netop ansat som professor ved Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

04.10.2021 | Arrangement, Studerende, Den Sundhedsfaglige kandidatuddannelse

Lær at læse op til eksamen i epidemiologi og biostatistik

Til dig der læser på 1. semester. Du modtager et Zoom-link i din au-mail.

04.10.2021 | Arrangement, Studerende, Odontologi

Oplæg om den nye studieordning

Dette er et kort oplæg, der handler om den nye studieordning, som kommer efter sommeren 2022. I oplægget fortæller vi om, hvordan det vil komme til at påvirke din uddannelse. Oplægget er især for dig på 1. semester.

Enlige kvinder og kvinder med en lav socialøkonomisk position kan have behov for ekstra støtte og opfølgning efter behandlingen af brystkræft. Det siger Cathrine Fonnesbech Hjorth, der med en gruppe kolleger har analyseret data om civilstand, samliv, indkomst, uddannelse og beskæftigelsesstatus for 2.616 kvinder diagnosticeret med brystkræft. Foto: AU Kommunikation.

02.10.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet.

01.10.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Health

Paneldebat: Atletikkens governance i fortiden, nutiden og fremtiden

Et internationalt panel debatterer atletikkens governance i fortiden, nutiden og fremtiden som følge af bogudgivelsen Power and Politics in World Athletics.

Viser resultater 91 til 100 ud af 100

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10