Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kom til høringsmøde om Healths nye ansættelsesprincipper

Vil du vide mere om, hvordan universitetets normer for ansættelse af videnskabeligt personale bliver udmøntet på Health? Så deltag i et af fakultetets høringsmøder, hvor bl.a. dekanen er klar til at svare på spørgsmål og drøfte høringsmaterialet.

20.03.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Prodekan Ole Steen Nielsen står i spidsen for arbejdet med fakultetets nye ansættelsesprincipper. Han deltager sammen med dekanen i begge høringsmøder. Lars Kruse /AU Foto.

Fra den 22. marts til og med den 3. maj 2018 er Healths nye retningslinjer i høring. I den anledning inviterer dekanatet i starten af april alle interesserede medarbejdere til høringsmøde om fakultetets nye principper for ansættelse af VIP’er. Møderne foregår hhv. den 4. april i Skejby og den 10. april i universitetsparken.

Evt. høringssvar skal sendes til HE HR på mail health.hr@au.dk senest den 3. maj 2018. Principperne for ansættelse af videnskabelige medarbejdere på Health vil, når dekanatet har drøftet om og hvordan høringssvarene giver anledning til justeringer, blive indarbejdet i Healths ansættelsesvejledninger.

Hvorfor skal vi have nye ansættelsesprincipper?

Universitetsledelsen har indført syv normer, som skal bidrage til en styrket rekrutteringspraksis på AU. Og de skal nu indarbejdes i fakultetets ansættelsesvejledninger sammen med resultaterne af den evalueringsrapport og auditrapport, som Health fik lavet i foråret 2017.

Dekanatet på Health har arbejdet med en plan for, hvordan normer m.m. kan udmøntes lokalt på Health og foreløbigt udarbejdet følgende materiale:

Hvad bliver ændret?

Dekanatet vil revurdere bedømmelseskriterierne for VIP, præcisere formålet med bedømmelser og gentænke bedømmelsesskabelonerne, så de i højere grad understøtter bedømmelsesudvalgets arbejde. Formålet er at gøre det smidigere og hurtigere at ansætte de dygtigste kandidater.

Principperne for ansættelse af videnskabelige medarbejdere på Health vil efter høringen blive indarbejdet i fakultetets eksisterende ansættelsesvejledninger.

Vil du vide mere?

Læs mere om arbejdet med at evaluere Healths ansættelsesprocedurer i artiklerne Ansættelsesprocedurer skal være smidige og Procedurer for ansættelse skal evalueres.

I artiklerne Nu træder de nye ansættelsesprocedurer i kraft og Har de nye ansættelsesprocedurer indflydelse på dig? kan du læse mere om Healths nye ansættelsesprocedurer generelt.

Kontakt
Prodekan for forskning Ole Steen Nielsen
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 24 76 50 93
Mail: osn@au.dk


 

Hvad er normer for fastansættelse af VIP?
På Aarhus Universitet har vi syv normer for rekruttering af fastansatte videnskabelige medarbejdere. De syv normer er fastlagt af universitetsledelsen på baggrund af drøftelser i de akademiske råd og flere høringer i de faglige miljøer.

Normerne skal bidrage til en styrket rekrutteringspraksis på Aarhus Universitet – bl.a. ved at bidrage til at styrke kvalitet og diversitet i ansøgerfeltet på alle fire fakulteter. Normerne angiver en fælles retning, der fx omfatter anvendelse af søgekomitéer, genopslag, bedømmelsesudvalg, udlandsophold og ansættelsesudvalg, og de skal implementeres på institutter og centre, hvor den lokale ledelse får ansvaret for at tilpasse normerne til de nuværende lokale retningslinjer.

Aarhus Universitets syv normer for rekruttering af VIP

  1. Alle stillinger formuleres bredt og opslås både nationalt og internationalt
  2. Der anvendes søgekomitéer med henblik på at sikre et tilstrækkeligt stort ansøgerfelt med kvalitet og diversitet (eksterne ansøgere, internationale ansøgere og ansøgere af begge køn)
  3. Stillinger genopslås, hvis det efter ansøgningsfristens udløb vurderes, at der ikke er et tilstrækkeligt antal kvalificerede ansøgere
  4. Bedømmelsesudvalg har et flertal af eksterne medlemmer
  5. Der anvendes ansættelsesudvalg. Ved professoransættelser med deltagelse fra dekanatet
  6. Ved vurdering af kvalifikationer lægges stor vægt på længerevarende ophold ved én eller flere udenlandske og internationalt anerkendte forskningsinstitutioner
  7. Der anvendes ikke kaldelser af interne kandidater.

Læs mere i artiklen Fælles normer på AU for rekruttering af fastansatte forskere

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Odontologi