Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny vicedirektør for AU Økonomi med erfaring fra universitetsverdenen

Ny vicedirektør for AU Økonomi hedder Morten Winterberg og kommer fra en stilling som økonomidirektør på Aalborg Universitet. Han tiltræder den 14. juni 2021.

04.05.2021 | Anders Hylander

En af de vigtigste opgaver for AU's nye vicedirektør for Økonomi Morten Winterberg bliver at sikre, at økonomiområdet som helhed leverer på et højt fagligt niveau, og at AU har en sammenhængende økonomistyring med udgangspunkt i universitetets strategiske målsætninger.

AU’s nye vicedirektør for AU Økonomi Morten Winterberg kommer med solid erfaring fra universitetsverdenen. Gennem de seneste knap 8 år har Morten Winterberg været økonomidirektør på Aalborg Universitet, hvor han har haft det overordnede ansvar for universitetets økonomistyring og regnskabsføring. Inden da var han i en årrække i virksomheden Terma, hvor han bestred flere ledende stillinger. Morten Winterberg er uddannet cand.merc. i finansiering, økonomistyring og informatik fra Aarhus BSS (dengang Handelshøjskolen).

Et enigt ansættelsesudvalg med universitetsdirektør Arnold Boon i spidsen har peget på Morten Winterberg. Arnold Boon fremhæver bl.a. hans solide erfaring fra både den private sektor og universitetssektoren og nævner derudover tre væsentlige grunde:

”Morten Winterberg er kendt for sin evne til sikkert og med stort strategisk overblik at lede den daglige drift og håndtere udfordringer – også de uforudsete. Dertil kommer hans erfaring med udvikling af økonomistyring og digitalisering. Og sidst, men ikke mindst har han stærke samarbejdsevner, som jeg er sikker på, at både medarbejdere og ledere på AU kommer til at nyde godt af. Jeg ser meget frem til samarbejdet.”

Morten Winterberg tiltræder stillingen samtidig med, at opdelingen af AU Økonomi og Bygninger bliver en realitet. En af de vigtigste opgaver for Morten Winterberg bliver at sikre, at økonomiområdet som helhed leverer på et højt fagligt niveau, og at AU har en sammenhængende økonomistyring med udgangspunkt i universitetets strategiske målsætninger. Samtidig skal han lede arbejdet med at forbedre vores ydelser og services inden for budget og regnskab samt inden for indkøb og business intelligence. Morten Winterberg ser frem til samarbejdet med enhedens medarbejdere og universitetets ledelse.

”Jeg glæder mig til i samarbejde med medarbejderne at videreudvikle organisationens langsigtede økonomistyring, så vi klæder AU’s øverste ledelse bedst muligt på til fortsat at træffe gode økonomiske beslutninger. Og så ser jeg frem til sammen med fakulteterne at finde gode fælles løsninger på tværs af universitetet og videreudvikle den understøttelse, AU Økonomi giver forskere og undervisere, så de kan løfte universitets kerneopgaver,” siger han.

Morten Winterberg bor i dag i Højbjerg sammen med Annette. Han har to voksne børn, hvor den ene dimitterer fra Aarhus BSS denne sommer.

”Jeg har boet i Aarhus stort set hele mit voksenliv og er stolt af at kalde mig selv aarhusianer. For mig er det en ære og et privilegium, at jeg nu får mulighed for at arbejde for byens universitet og en organisation, der sætter et markant aftryk på det omkringliggende samfund,” siger han.

Morten Winterberg har været en del af et særdeles kvalificeret ansøgerfelt med 25 ansøgere til stillingen.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab, Navnenyt