Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Rikke Buus Bøje

Sygeplejersker bidrager til udvikling af samarbejdet om ældre medicinske patienters tværsektorielle forløb

17.09.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 08 okt
Tid 13:00 15:00
Sted Auditoriet, indgang B, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 15, 8930 Randers NØ

Fredag d. 8. oktober kl. 13.00 forsvarer Rikke Buus Bøje sin ph.d.-afhandling med titlen "Nurses' development of transitional care for older adults through expansive learning actions". 

I et nyligt afsluttet ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health og Regionshospitalet Randers har Rikke Buus Bøje undersøgt sygeplejerskers deltagelse i udvikling af samarbejdet om ældre medicinske patienters tværsektorielle forløb.

Projektet resulterede i en ny model til at understøtte det tværsektorielle samarbejde med fokus på personcentreret pleje. Modellen skal ses som et forsøg på at imødegå modsatrettede værdier og behov fra patienter og sygeplejerskernes respektive organisatoriske rammer. Desuden understøtter modellen sygeplejefagligheden i det tværsektorielle samarbejde.

Baggrunden for ph.d. projektet er, at sygeplejersker med forskellige mål for plejen er involveret i samarbejdet om ældre medicinske patienters tværsektorielle forløb. Det kan føre til fragmenterede forløb, genindlæggelser og utilsigtede hændelser for patienterne. En måde at forbedre samarbejdet på er uddannelse af sygeplejersker. Men der mangler målrettet uddannelse. Derfor har ph.d. studerende Rikke Buus Bøje udviklet en fælles læringsintervention for sygeplejersker fra sygehus og kommunal pleje og undersøgt, hvordan læringen kan understøtte sygeplejerskerne i at forbedre praksis.

Endnu ikke publicerede resultater om, hvilken type læring der understøtter sygeplejerskerne i at udvikle praksis, og hvad der bidrager til, at sygeplejerskerne tager ejerskab for udviklingen præsenteres og diskuteres til forsvaret.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i auditoriet, indgang B, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 15, Randers. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Rikke Buus Bøje

Mail: rikkbj@rm.dk

Tel.: (+45) 20662220

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health