Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Det betyder meget for dedikerede eksperter, at der er et stærkt studiemiljø i den by, de vælger at slå sig ned i. På det felt har Aarhus Universitet et meget godt navn ude i verden, siger softwareudvikler og tech lead manager hos Google, Kasper Verdich Lund.

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

AU er en værdifuld nabo for Google

It-verdenens eksperter vil gerne arbejde i nærheden af blomstrende studie- og forskningsmiljøer.

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Fødevarernes Silicon Valley skal ligge i Aarhus

Aarhus Universitet er partner i et nyt klyngesamarbejde inden for fødevareområdet. Virksomheder, fødevareorganisationer, offentlige organisationer og universitetet skal sammen skabe innovation og vise omverdenen, at Danmark er ledende på fødevareområdet.

Professor Andreas Roepstorff er uddannet i biologi og antropologi og deler sin forskning ligeligt mellem de to fag. Han er leder af det interdisciplinære center Interacting Minds, der har 40 forskere fra en bred vifte af fagligheder tilknyttet. Vibeke Fuglsang Bliksted er uddannet psykolog og har i ni år arbejdet med unge med nydiagnosticeret skizofreni ved OPUS, Aarhus Universitetshospital, Risskov, og hun er tilknyttet Interacting Minds. Hun har netop afsluttet sin ph.d.

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

FORSKNING - Interacting Minds

AU’s interdisciplinære center Interacting Minds skaber ny viden om, hvad der sker med mennesker, når de interagerer med hinanden. Hvad sker der i deres hjerner? I følelsesregistrene? Og hvordan påvirker kommunikation alt dette?

Dream Team-holdet udvælges på baggrund af et ugekursus, hvor op til 24 studerende kan deltage. På ugekurset introduceres de studerende for laparoskopisk kirurgi og testes i slutningen af ugen. Otte studerende går videre til Dream Team-holdet, som ligger på ottende semester. De studerende følger en 
erfaren kirurg og deltager mindst en gang i ugen i operationer på den afdeling, de er tilknyttet.

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

UDDANNELSE OG TALENT - AU satser på talentudvikling

Aarhus Universitet har strategisk fokus på stærke forskningsbaserede uddannelser for alle studerende kombineret med ekstra studieaktiviteter og udfordringer for de mest talentfulde og motiverede studerende.

AIAS åbnede 13. juni 2013 i en nyistandsat bygning i hjertet af Universitetsparken. Her vil op til 35 såkaldte fellows få frihed til at fordybe sig i deres forskning i en flerårig periode.

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

INTERNATIONALISERING - Topforskere får frie hænder

De kommer ikke blot fra hele verden, men også fra alle videnskabens verdenshjørner. Aarhus Institute of Advanced Studies er Aarhus Universitets nye frirum, hvor fremragende forskere fra Danmark og udlandet kan hellige sig deres forskning i attraktive rammer.

12.09.2013 |

Ph.d.-forsvar: Lasse Nielsen

Med henblik på erhvervelse af ph.d.-graden i statskundskab præsenterer cand.mag. Lasse Nielsen sin ph.d.-afhandling ved en offentlig forelæsning efterfulgt af et forsvar. Emnet for forelæsningen er: Hvad er det tilstrækkelige kapabilitetsniveau (jf. ideen om ’freedom from duress’) for sundhed,…

Tiden sætter spor. Foto: Petr Kuneš
De første stjerner. Foto: Cambridge Astronomical Survey Unit
Et kort liv. Foto: Niels Sloth/Biopix

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Forskere om tiden i naturen

Tiden sætter spor Bent Odgaard, professor i palynologi I et kystområde nord for Fredericia ligger Trelde Klint. Klinten fremviser en række geologiske lag, der fortæller os noget om fortiden – især om klimaændringer mellem istider og mellemistider. Flere gange har der ligget en-to kilometer is oven på klinten. Isen har skubbet de geologiske…

På Folkeuniversitetet åbner forskere døren til forskningens verden. Én af de forskere, du kan møde på Folkeuniversitetet, er professor i psykologi Lene Vase fra Aarhus Universitet, som forsker i katastrofetænkning og placeboeffekt.

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Folkeuniversitetet

Kig forskerne over skulderen, og kom med bag forskningens lukkede døre.

1. Aarhus Tekniske Skole
2. Marselisborg Studentergaard
3. Koncertpalæet
4. Statsbiblioteket

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

AU retrospektivt - Aarhus Universitet fylder 85 år

Aarhus Universitet: Her begyndte det hele...

Heidi Kjersgaard Frederiksen skyggede Jacob Jensen en hel dag på jobbet som teamleder hos AU Alumni. Foto: Lise Balsby

12.09.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Skyg en anden alumne på job

Er du selv alumne – og måske nyuddannet og ledig? Så kan du følge en anden tidligere studerende en hel dag for at få en smagsprøve på, hvilke arbejdsopgaver deres jobbetegnelse dækker over. Det er opskriften på Job Shadow for alumner – et nyt initiativ hos AU Alumni.

Viser resultater 81 til 90 ud af 135

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste