Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Patienter med et defekt biskjoldbruskkirtelhormon har nedsat livskvalitet. Tanja Tvistholm Sikjær vil med mere forskning på området hjælpe de patienter.

25.03.2014 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Health

Bevilling skal sætte spot på hormonsygdomme

Tanja Tvistholm Sikjær fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget en bevilling fra Det Frie Forskningsråd. Pengene skal bruges til at få mere viden om patienter med mangel på biskjoldbruskkirtelhormon.

25.03.2014 | Konference, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Afslutningskonference på projektet “Hvor kommer du fra"

På baggrund af DNA fra ca. 800 deltagende gymnasieelever, kan vi nu for første gang nogensinde skrive danskernes genetiske historie. De første resultater offentliggøres mandag 31. marts 2014.

25.03.2014 | Møde, Videnskabelig medarbejder, Health

Invitation: 1st meeting of ISPOR AU

On Tuesday 25th March 2014 at 2 p.m., ISPOR AU will host their first meeting.

25.03.2014 | Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder

Se dine medstuderendes spørgsmål om fremdriftsreformen

Regeringens fremdriftsreform medfører store ændringer i måden at studere på og i opbygningen af studierne. Se de vigtigste spørgsmål og svar fra dine medstuderende omkring Studiefremdriftsreformen.

25.03.2014 | Uddannelse, Studerende, Alle AU-enheder

Al information om fremdriftsreformen er samlet på denne side

Hvis du begynder på en ny bacheloruddannelse i 2014, er du omfattet af nye regler for obligatorisk tilmelding til fag og prøver. Hvis du allerede er i gang med en uddannelse på AU, bliver du omfattet af kravet om obligatorisk tilmelding til fag og prøver fra efterårssemesteret 2015. Se hvordan reformen påvirker dit studie på denne side.

Nu skal studerende og undervisere på Health også i gang med at bruge Blackboard.

24.03.2014 | Uddannelse, Studerende, Health

Nu tager vi Blackboard i brug på Health

Blackboard er AU’s nye fælles system til læringsaktiviteter og håndtering af kursusmateriale for studerende og undervisere. Systemet er pilottestet på BSS og bliver nu implementeret på de øvrige hovedområder. På Health tager knap halvdelen af de studerende og deres undervisere Blackbord i brug efter sommerferien.

Nyt stort forskningsprojekt har afdækket, hvad der styrer fødekæderne på den sårbare, arktiske tundra. Overraskende har forskerne fundet paralleller til en helt anden klimatisk region, nemlig savannen. (Foto: Niels Martin Schmidt)
Det er især de små, arktiske planteædere, der ender i rovdyrenes mave. Her er det en lemming, som er blevet dræbt af en lille kjove. (Foto: Lars Holst Hansen).

24.03.2014 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Forskere afdækker dynamikkerne bag arktiske økosystemer

Klimaet er – sammen med planteæderes kropsstørrelse – afgørende for, hvordan tundraens økosystem fungerer. Det viser ny forskning, som samtidig er et første skridt mod en generel forståelse af økosystemer på land.

24.03.2014 | Samarbejde, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Unge fra hele landet dyster om fremtidens udfordringer

Hvordan skaber vi den mest klimavenlige by, og hvad skal der til for at gøre folk til aktive lokale medborgere? Det er nogle af de spørgsmål, gymnasieelever fra hele landet skal debattere, når de mødes fra den 30. marts til den 1. april til Studenterparlament på Aarhus Universitet. Parlamentet er en del af et europæisk projekt, og vinderne i…

20.03.2014 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kønsforskning til debat på Aarhus Universitet

Den 29. marts afholder Aarhus Universitet årskonference for dansk kønsforskning. Årskonferencen arrangeres i et samarbejde mellem Kvindemuseet, Foreningen for Kønsforskning i Danmark og Institut for Kultur og Samfund Aarhus Universitet.

20.03.2014 | Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, AU Kommunikation

Referat fra ledergruppemøde den 6. marts 2014

Ledergruppen diskuterede bl.a. konsekvenserne af besparelserne, og der blev lagt en ny plan for fredagsbar i AU KOM

Viser resultater 31 til 40 ud af 93

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste