Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Johanne Korsdal Sørensen har tidligere undersøgt, hvor udbredt misbrug er blandt læger i en survey blandt 4000 medlemmer af Lægeforeningen. Her fandt hun, at 2,5 procent af deltagerne i en spørgeskemaundersøgelse har et skadeligt forbrug af alkohol. Samlet set var 19 procent af deltagerne screenet til at have et såkaldt ’risikobetonet’ alkoholforbrug - det vil sige et forbrug, som er potentielt skadeligt og kan forårsage afhængighed.

17.04.2018 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Læger fastholdes i deres misbrug

Frygten for at blive fyret eller miste deres autorisation holder læger fast i deres misbrug, og i stedet for at søge hjælp, forsøger de at behandle deres misbrug selv. Det viser et studie fra Aarhus Universitet.

Foto: Pixabay

17.04.2018 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Health

Engelskkursus for udenlandske ansatte i juni

Har du udenlandske kolleger, der ønsker at forbedre deres engelsk? Blive bedre til at give præsentationer eller deltage i samtaler på engelsk? Så er English course for international employees måske kurset for dem.

17.04.2018 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Stor bevilling skal styrke forskning i kroppens forsvarsmekanismer

Professor Søren Riis Paludan, Institut for Biomedicin, er modtager af Novo Nordisk Fondens Distinguished Investigator-stipendie på 10 mio. kr. Midlerne skal bruges til at forske i, hvordan kroppen forsvarer sig mod infektion.

Healths nye lønkatalog er nu forhandlet på plads. Det gælder frem til og med marts 2020.

17.04.2018 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Health

Fakultetet får nyt lønkatalog

Lønkataloget for medarbejdere på Health er blevet revideret, og det er især institutspecifikke oplysninger og layoutet, der har fået en overhaling.

Fra d. 17. april til og med d. 4. juni 2018, kan undervisere på Health søge midler til forskningsprojekter af international karakter.

17.04.2018 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Ny pulje skal støtte Health-underviseres internationale profil

Som en del af indsatsen for at skærpe den internationale profil på Health åbnes der nu for en ny pulje, som skal understøtte internationalt forskningssamarbejde for lektorer, som har store undervisningsopgaver.

17.04.2018 | Ph.d.-forsvar, Forskning, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Kristian Friesgaard

Acute Pain in the Prehospital Setting – Studies on frequency, treatment and intervention

Den nye persondatalov skærper reglerne for, hvordan persondata i forskningsprojekter bliver håndteret, opbevaret og behandlet. Foto: Jesper Rais/AU.

16.04.2018 | Forskning, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Forskning og databeskyttelsesforordningen – hvad gør vi på Health?

Det er næppe gået nogens næse forbi, at vi d. 25. maj i år får en ny databeskyttelseslov. Reglerne skærpes for at sikre og dokumentere, at persondata bliver håndteret, opbevaret og behandlet på sikker måde. Det får betydning for alle, som gør brug af persondata i forskningsprojekterne.

Mere synergi og teamsamarbejde og skærpede professionsprofiler er nogle af pejlemærkerne i den nye vision for IOOS-uddannelserne. Foto: Lars Kruse/AU

16.04.2018 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Her er den færdige vision for IOOS-uddannelserne

Skærpelse af kernefagligheden, refleksion og mere tværfagligt samarbejde er nogle af pejlemærkerne i den færdige vision for uddannelserne under Institut for Odontologi og Oral Sundhed.

16.04.2018 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper

AARHUS-FORSKER FÅR 18 MIO. KR. FRA ERC TIL KAMPEN MOD VIRUS

Søren Riis Paludan, professor på Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, har netop modtaget et ERC Advanced Grant på 18,7 mio. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Med bevillingen kan han tage forskningen i nye immunologiske mekanismer til nye højder.

Professor Søren Riis Paludan fra Institut for Biomedicin får millionbevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Foto: Lars Kruse/AU.

16.04.2018 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Aarhus-forsker får 18 mio. kr. fra ERC til kampen mod virus

Søren Riis Paludan, professor på Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, har netop modtaget et ERC Advanced Grant på 18,7 mio. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Med bevillingen kan han tage forskningen i nye immunologiske mekanismer til nye højder.

Viser resultater 41 til 50 ud af 111

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste