Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ifølge Cees van der Vleuten uddanner man typisk ud fra tradition og intuition på uddannelsesinstitutioner – og ikke ud fra, hvad der faktisk virker i forhold til læring.

15.05.2018 | Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

VIDEO: Hollandsk verdensmester i tests besøgte Health

På Maastricht University har de gode erfaringer med fortløbende tests og feedback til de studerende på medicinuddannelsen. En af bagmændene, en hollandsk professor i uddannelse, besøgte Health og fortalte om, hvordan der også er evidens for, at det virker bedre.

15.05.2018 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Mette Høj Lauridsen

Brain Matters in Heart Matters – from Early Fetal Development

15.05.2018 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Anni Winckelmann

Genetic Characterization of HIV-1 During Curative Strategies

15.05.2018 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Aja Neergaard Greve

The association between cognition in parents with schizophrenia or bipolar disorder and their offspring

Der skal hujes og synges i længere tid til studiestarten fra næste år, hvor der kommer ca. 68 flere medicinstuderende. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

15.05.2018 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Health

Flere medicinstuderende på Health

Regeringen har besluttet at skrue op for antallet af studerende på bacheloruddannelsen i medicin på alle landets universiteter. På Health skal der optages 533 medicinstuderende pr. år fra 2019.

En netop revideret ansættelsesprocedure gør det lettere at ansætte postdocs på Health pr. 15. maj 2018. Foto: Lars Kruse/AU.

15.05.2018 | Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Fast forward for fremtidens postdoc-ansættelser

Health er i gang med en større revision af fakultetets ansættelsesprocedurer, og som et resultat af det arbejde bliver det nu enklere og hurtigere at ansætte postdocs.

Omkring 38 udenlandske studerende har søgt plads på det internationale semester på medicin i efteråret 2018, mens 26 danske studerende har søgt ud på et udenlandsk universitet for deres 11. semester. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

15.05.2018 | Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Internationalt semester: Her går det godt – send flere studerende

Internationalt semester på medicinuddannelsen er nu gennemført tre gange, og tilfredsheden blandt de studerende går kun en vej, og det er op. Dog er det ikke helt lykkedes at få det ønskede antal studerende til at rejse ud og ind på 11. semester. Det viser en ny rapport, der samler de første evalueringer.

Det er helt ny viden, at sådanne DNA-forandringer er så tydeligt knyttet til risikoen for astma, siger professor Torben Sigsgaard.

15.05.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Astma kobler til genetisk variation i immunsystemet

Verdens største multicenterstudie af astma har identificeret fem hidtil ukendte DNA-forandringer, der alle peger i retning af ændringer i immunsystemet. Studiet er publiceret i Nature Genetics og åbner ifl. en af forfatterne, professor Torben Sigsgaard fra Aarhus Universitet, for nye diskussioner om astmabehandling.

Vivi Schlünssen er ny professor på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse/AU.

15.05.2018 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ny professor forsker i biologisk støv

Speciallæge og ph.d. Vivi Schlünssen er ny professor i arbejds- og miljømedicinsk epidemiologi på Aarhus Universitet. Hun forsker i, hvordan og hvorfor miljøet påvirker menneskers sundhed og sygdom fx i forbindelse med lungesygdomme og allergi.

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

14.05.2018 | Administrativt, Studerende, Alle AU-enheder

Dit eksamensbevis bliver digitalt

Fra den 15. maj 2018 får du ikke længere dit eksamensbevis tilsendt med posten, når du færdiggør din uddannelse på Aarhus Universitet. Det kommer i stedet i din e-boks.

Viser resultater 51 til 60 ud af 101

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste