Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

18.05.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

New article in Stroke

Prediction of Tissue Outcome and Assessment of Treatment Effect in Acute Ischemic Stroke Using Deep Learning

18.05.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

New article in PLOS ONE

Stroke infarct volume estimation in fixed tissue: Comparison of diffusion kurtosis imaging to diffusion weighted imaging and histology in a rodent MCAO model.

18.05.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Et Arktis i forvandling kræver planlægning

Øget skibstrafik, mindre fangst, flere turister, vildere vejr med flere ulykker til følge og invasion af nye arter. Det er nogle af de problemer, Grønland står over for i fremtiden. En ny rapport giver nu gode råd til at håndtere forandringerne.

17.05.2018 | Arrangement, Sundhed og sygdom, PhD Vejleder

1st Light Rail Symposium - New aspects of salt and water regulation

Participate in the very first edition of the new line of biannual symposia called "Light Rail symposia".

Marina Romero-Ramos og hendes kolleger skal analysere immunceller, den analyse skal hjælpe dem med at forstå  immunforsvarets reaktion og dets relation til de såkaldte neuronale hændelser i hjernen.

17.05.2018 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Michael J. Fox-fonden støtter Aarhus forsker

Lektor Marina Romero-Ramos fra Aarhus Universitet har modtaget en mio. kr. fra Michael J. Fox-fonden til et forskningsprojekt, der undersøger ændringer i immunsystemet i forbindelse med Parkinsons sygdom.

Jo De Mey forskningsfelt er hjerte-kar-sygdomme, den næst hyppigste dødsårsag i Danmark.

17.05.2018 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Gammel kending bliver gæsteprofessor på Aarhus Universitet

Jo (Jozef Gabriel R.) De Mey bliver tilknyttet Aarhus Universitet som gæsteprofessor på Institut for Biomedicin. Det er langt fra første gang, forskeren med speciale i hjerte-kar-sygdomme gæster smilets by.

Det var en enorm tilfredsstillelse at have hånd i hanke med selv de mindste detaljer - og det havde vi, siger Jens Sundbøll om arbejdet med app'en.
Arbejdet med app'en har åbnet nye døre i udlandet, og det skyldes, siger Morten Schmidt, den høje 'market penetration'. Altså at så relativt mange i målgruppen erhverver sig produktet.

17.05.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Eksamensnoterne blev bestseller på iBooks Store

Jens Sundbøll og Morten Schmidt fra Health besluttede som nyuddannede læger, at deres eksamensnoter skulle ud og gøre gavn. De udviklede derfor app’en og bestselleren ’Intern Medicin’ og stiftede et firma, som nu er blevet døråbner til nye opgaver.

Flere patienter end hidtil antaget kan have glæde af den blodpropopløsende behandling trombolyse. Det kræver bare en hurtig MR-scanning. Foto: Danish Stroke Center

17.05.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Ny milepæl for behandling af blodpropper i hjernen

Yderligere 1.000 danske patienter får nu mulighed for en effektiv behandling af deres blodprop i hjernen. Det viser resultaterne af et stort europæisk studie - WAKE-UP - der netop er blevet offentliggjort.

Foto: Lars Kruse

16.05.2018 | Talentudvikling, Forskning, Alle AU-enheder

Er din opgave guld værd?

Emnerne for næste års prisopgaver er nu offentliggjort. Denne gang er det studerende fra Aarhus BSS, som får en særlig chance for at bevise deres akademiske kunnen – og måske tage første skridt på vejen i en fremtidig forskerkarriere.

16.05.2018 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Mindfulness

Foredrag: The Buddha Pill

Er den påståede effekt af mindfulness overdrevet i medier og af videnskabsfolk? Miguel Farias, leder af “Brain, Belief and Behavior Lab” på Conventry University i England vil tale om udfordringer og mangler ved forskningen, og kigge på nye mulige veje. Sted: Palle Juul-Jensen Auditorium (DNC), bygn. 10, Nørrebrogade 44, Aarhus C Foredraget er…

Viser resultater 31 til 40 ud af 101

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste