11.08.2019 | Kursus, Offentligheden/Pressen, Farmakologi
I hhv. september og november afholdes de næste kurser med titlen ”Anvendt Klinisk Farmakologi”. Der er valgt 6 emner inden for farmakologien, som på tværs af specialer kan være en udfordring i hverdagen. Ét kursus består af 2 moduler. Det er muligt at tilmelde sig ét eller begge moduler uafhængigt af hinanden. Kurset er målrettet KBU- og…
09.08.2019 | Forskning, Forskning, Alle grupper
Armen i slynge kurerer et skulderbrud lige så godt som en operation med skinne og skruer. Det viser et omfattende studie fra Aarhus Universitet i et nordisk forskningssamarbejde.
09.08.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe
International forskning giver ny indsigt i, hvorledes sikkerhedsmekanismer holder genetiske parasitter i skak, så de ikke skader kroppens celler. Resultaterne kan på længere sigt medvirke til at forstå og afhjælpe nogle af menneskers genetiske problemer som fx lav fertilitet.
09.08.2019 | Navnenyt, Administration (Faglighed), Alle grupper
Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at Aarhus Universitets kommunikations- og pressechef Anders Correll er gået bort meget pludseligt i en alder af kun 61 år.
09.08.2019 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder
Aarhus Universitets Forskningsfond har netop offentliggjort opslagene for AUFF Nova 2019.
09.08.2019 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health
Armen i slynge kurerer et skulderbrud lige så godt som en operation med skinne og skruer. Det viser et omfattende studie fra Aarhus Universitet i et nordisk forskningssamarbejde.
09.08.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Studerende
Health-studerende skal tænke sig om en ekstra gang, før de deler billeder fra deres klinikophold, praktik eller projektforløb på deres egne sociale medier. For der er mange regler, når man har med patienter eller borgere at gøre. Nye retningslinjer gør det tydeligt, hvor grænsen går.
08.08.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder
Personer, som tager antidepressiv medicin, har større risiko for at udvikle epilepsi efter en hovedskade. Det viser et stort studie baseret på data fra over 200.000 danskere.
08.08.2019 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
Børn med et medfødt hul i hjertet bliver oftest opereret i spædbørnsalderen eller i den tidlige barndom, og prognosen har herefter været betragtet som god. Men forskerne har manglet viden om langtidsprognoserne.
07.08.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper
Fra den 4. september kan du søge støtte til din individuelle kompetenceudvikling hos Den Statslige Kompetencefond.