Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Healths dekan Lars Bo Nielsen ønsker alle medarbejdere en glædelig jul og giver i videoen et lille indblik i et af fakultetets indsatsområder for 2020.

12.12.2019 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Dekanen: Vi skal udvide vores internationale horisont

Den bærende indsats for Health i 2020 bliver internationalisering. Både forskere, undervisere og studerende skal have mulighed for at møde en verden uden for Aarhus Universitet og udveksle viden og praksis, siger dekan Lars Bo Nielsen i sin julehilsen.

Efter nytår træder en ny model for ph.d.-stipendier i kraft. Foto: Lars Kruse.

11.12.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Health

Ny stipendiemodel giver institutterne større indflydelse

Når fakultetets nye ph.d.-stipendiemodel træder i kraft ved årsskiftet, får institutterne flere basismidler, men også et større ansvar for at sikre ansættelse og (med-)finansiering af ph.d.-forløb, der målrettet understøtter institutternes strategier for forskning og rekruttering.

11.12.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nye råd skal hjælpe danskerne med at undgå overspisning

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv. Sådan lyder ét af Fødevarestyrelsens kostråd. Men det er lettere sagt end gjort. En stigende andel af danskerne er moderat eller svært overvægtige, og dette sættes i forbindelse med overspisning. I en ny rapport har forskere fra Aarhus Universitet undersøgt problemstillingen og præsenteret en…

Forsøgsdyr skal behandles bedst muligt. Det er både til gavn for dyrene og forskningens kvalitet. 3R-prisen støtter unge forskere, der gør en indsats for det. Foto: Jesper Rais

10.12.2019 | Bevillinger og priser, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Ny pris hylder forskning, der øger dyrevelfærd

Der skal ikke nødvendigvis forsøgsdyr til for at lave forskning af høj kvalitet. Og bruger man dyr, skal man gøre det ordentligt og etisk forsvarligt. Det er essensen af en ny pris – 3R-prisen – som Health har indstiftet. Den uddeleles første gang til årets PhD Day i januar.

Søren Paludan fra Institut for Biomedicin har to gange fået en postdoc finansieret af EU. Foto: Aarhus Universitet
Sonia Assil er i øjeblikket Marie Curie-fellow i Søren Paludans forskningsgruppe. Hun kommer fra Ecole Normale Supérieure de Lyon i Frankrig. Foto: Privat

10.12.2019 | Bevillinger og priser, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

”Det kræver lidt at få en Marie Curie-fellow, men det er det værd”

En dygtig, udenlandsk postdoc i to år kvit og frit. Sådan lyder tilbuddet fra EU. Men kun ganske få forskere på Health bruger ordningen.

Det har vist sig, at åreforkalkning i mus er drevet af ganske få såkaldte glatte muskelceller, der forandrer og deler sig massivt. Med den kommende forskning vil professor Jacob Fog Bentzon afdække, om det samme er tilfældet i mennesker, og om man kan påvirke de forandrede celler på en måde, der bedrer sygdommen. Illustration af åreforkalkning: Shutterstock.
Målet er i sidste ende at finde nye måder at behandle sen åreforkalkning på hos mennesker, siger Jacob Fog Bentzon om sit kommende 15 millioner kroners ERC- forskningsprojekt.

10.12.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Professor udforsker mystisk cellepopulation i åreforkalkning

Professor Jacob Fog Bentzon fra Aarhus Universitet og Spanish National Cardiovascular Research Centre modtager 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd til et grænsebrydende forskningsprojekt om åreforkalkning - én af de hyppigste dødsårsager i verden.

Charlotte Ringsted blev oprindeligt uddannet anæstesilæge, men skiftede spor og har i over 25 år arbejdet og uddannet sig inden for medicinsk pædagogik og kæmpet for en forskningsbaseret tilgang til uddannelse. Foto: Simon Byrial Fischel

10.12.2019 | Navnenyt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

En uddannelsesforkæmper sætter punktum for karrieren

Charlotte Ringsted har brugt et helt arbejdsliv på at forbedre medicinuddannelser og andre sundhedsvidenskabelige uddannelser - de seneste fem år som prodekan for uddannelse på Health. Nu indstiller hun karrieren og går på pension. Næsten da.

Forskningsansvarlig sygeplejerske Anne Højager Nielsen fra Anæstesiologisk Afdeling, Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet har fået 1.8 mio. kr. til projektet ICU Swallow.

10.12.2019 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Intensivsygeplejerske modtog 1,8 mio. til forskning i synkebesvær

Forskningsansvarlig sygeplejerske og ph.d.-studerende Anne Højager Nielsen fra Anæstesiologisk Afdeling, Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet skal i samarbejde med en række parter forske i synkebesvær hos intensivpatienter.

10.12.2019 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Tre AU-forskere modtager ERC Consolidator Grants

Professor Jacob Fog Bentzon, Institut for Klinisk Medicin, Professor Rune Slothuus, Institut for Statskundskab og lektor Thomas Poulsen, Institut for Kemi. Disse tre AU-forskere har netop modtaget et af de eftertragtede ERC Consolidator Grants 2019.

Leif Østergaard (øverst), Poul Nissen (nederst) og Jelena Radulovic (foto mangler) modtager Lundbeckfondens professorbevilling til at udføre banebrydende hjerneforskning. Foto: Poul Ib Henriksen.
Foto: Lisbeth Heilesen

10.12.2019 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Tre professorbevillinger fra Lundbeckfonden til AU

Lundbeckfonden har offentliggjort, at de tre hjerneforskere Poul Nissen, Leif Østergaard og Jelena Radulovic modtager fondens professorbevilling. Lundbeckfonden uddeler i alt 232 mio. kr. til seks professorer, der hører til blandt de førende hjerneforskere i Danmark. Professorprogrammet er fondens hidtil største samlede uddeling.

Viser resultater 41 til 50 ud af 69

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste