Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

20.02.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nu kommer det klimavenlige clean meat – og Danmark skal med på vognen

Kød er en af de store klimasyndere og der arbejdes intenst på at reducere klimabelastningen fra kødproduktionen. Et klima- og miljøvenligt alternativ er at dyrke kødet i bioreaktorer.

19.02.2019 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Health

Forskningens Døgn

Aarhus Universitet inviterer i år til Forskningens Døgn i og omkring Stakladen onsdag den 24. april fra kl. 14-18 under overskriften ’Fascinerende forskning’. Vil du være med? Så tilmeld dig nu og grib muligheden for at præsentere din forskning for et bredt publikum.

Du kommer bredt ud med din forskning, hvis du tilmelder dig Forskningens Døgn med et oplæg, en stand, en debat eller måske noget helt fjerde. Foto: Ida Jensen/AU.

19.02.2019 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Health

Skab synlighed om din forskning - vær med til Forskningens Døgn

Aarhus Universitet inviterer i år til Forskningens Døgn i og omkring Stakladen onsdag den 24. april fra kl. 14-18 under overskriften ’Fascinerende forskning’. Vil du være med? Så tilmeld dig nu og grib muligheden for at præsentere din forskning for et bredt publikum.

Karen-Lise Garm Spindlers doktorafhandling har titlen ’Den kliniske anvendelighed af tumor specifikke mutationer og cirkulerende DNA i blodet hos patienter med tarmkræft’.

19.02.2019 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Aarhus Universitet får ny doktor i kræftbehandling

Karen-Lise Garm Spindler har netop forsvaret sin doktorafhandling på Aarhus Universitet. Afhandlingen er baseret på resultaterne fra kliniske lægemiddelforsøg og undersøgelser ved kræft i tarmen.

19.02.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nu skal græsproteinet stå sin prøve i svinestalden

I disse uger er en gruppe forskere i færd med at undersøge, om det er muligt at udskifte traditionelle proteinkilder med protein fra kløvergræs i foderet til økologiske grise. Og de er optimistiske.

19.02.2019 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Charlotte Stephansen

Electrically Guided versus Imaging-Guided Left Ventricular Lead Targeting in Cardiac Resynchronization Therapy.

Yuris Alhumaydy/Unsplash

19.02.2019 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, iPSYCH

Ny viden skal forudsige og forebygge depression

I et nyt studie viser forskere, fra det danske psykiatriprojekt iPSYCH, at personer med en høj genetisk risikoscore har over to en halv gang større risiko for at få diagnosen depression sammenlignet med personer med en lav score. Den viden skal bruges til at styrke forebyggelsesindsatsen hos personer i risikogruppen.

19.02.2019 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Birgit Rasmussen

Meaningful living through engaging in physical activity; experiences of aged adults from two weeks to 18 months after a hip fracture.

18.02.2019 | Konference, Sundhed og sygdom, Studerende

Konference: How do we improve gender balance amongst researchers at AU?

Henrik Kjærulf Jensen skal som ny professor bidrage til at løse gåden om, hvorfor nogen pludselig og uden forudgående sygdom dør af hjertestop. Foto: Tonny Foghmar.

18.02.2019 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ny professor vil forsøge at løse gåden om uventet hjertestop

Overlæge, dr.med. Henrik Kjærulf Jensen er ny klinisk professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han forsker i, hvordan pludselig uventet hjertedød kan forhindres.

Viser resultater 41 til 50 ud af 101

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste