04.02.2019 | Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health
Tandlægeområdet skal indtænkes i strategien for et samlet og nært sundhedsvæsen, skriver landets fire sundhedsdekaner og kommer med fire bud på, hvordan det kan lykkes.
04.02.2019 | Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder
For at bygge videre på ideerne fra konferencen på AU om FN’s Verdensmål d. 4. februar har Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (UFFE) valgt at støtte oprettelsen af en række bæredygtighedsnetværk, hvor AU’s forskere kan bygge netværk med eksterne samarbejdspartnere. Alle AU-medarbejdere kan søge midlerne. Der er deadline d. 15. marts.
04.02.2019 | Forskning, Forskning, Alle grupper
Torsdag 31. januar klokken præcis 13.00 trådte Aarhus Universitet officielt ind i rækken af universiteter i verden, der har en satellit i rummet. Her blev Delphini-1 nemlig sendt i kredsløb fra den internationale rumstation, ISS. Nu skal teamet bag Delphini-1 prøve at få etableret kontakt med satellitten.
04.02.2019 | Kursus, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
Oplægsholdere: Marianne Thomas, Lone Overby Fjorback o.a. Hvad viser forskning i forhold til mindfulness og arbejdspladser, og hvordan mener vi, at forskningen skal fokuseres? Hvordan kan viden fra forskning anvendes intelligent, således at videnskabeligt testede metoder bliver til gavn for medarbejder og organisation? Og hvilke råd kan vi give?
04.02.2019 | Seminar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
Oplægsholder: Jacob Piet Hvad er etik? Hvad er det egentlig? Det som muligvis kan guide vores opførsel i en sund og positiv retning til gavn for andre mennesker? Hvad kræver det? Er det nok at følge nedskrevne retningslinjer?
04.02.2019 | Kursus, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
Oplægsholdere: Jacob Piet Disse seminardage retter fokus på de dele af buddhistisk psykologi, der har relevans for programmet Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR). MBSR er udviklet til moderne mennesker i vesten, og det er som sådan hverken religiøst eller buddhistisk. Men programmet er inspireret af metoder og indsigter fra buddhistiske…
04.02.2019 | Kursus, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
Oplægsholdere: Lone Overby Fjorback Hvordan hjælper du bedst videre, hvis folk får brug for mere hjælp? Hvornår er det godt at meditere, og hvornår er det ikke? Bliv klogere på mindfulness og dets begrænsninger.
04.02.2019 | Forskning, Forskning, Alle grupper
Fem forskere fra Aarhus Universitet blev fredag den 1. februar tildelt en Semper Ardens-bevilling af Carlsbergfondet. Der blev uddelt 13 bevillinger i alt.
04.02.2019 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, iPSYCH
Nyfødte med D-vitamin mangel har en øget risiko for at udvikle skizofreni senere i livet, rapporterer forskere fra iPSYCH og the University of Queensland. Opdagelsen, der kan være medvirkende til at forhindre tilfælde af sygdommen, viser, at omkring otte procent af skizofreni-cases I Danmark muligvis har forbindelse med neonatal D-vitamin mangel.
01.02.2019 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen
Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har pr. 1. april ansat to nye professorer, der begge er anerkendte eksperter i underlivskræft. Det er en markant oprustning på området til gavn for patienterne.