Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

14.05.2019 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Forskere finder 30 gener for bipolar sygdom

Et internationalt studie, med bidrag fra danske iPSYCH, har bragt os et skridt nærmere mod at forstå, hvorfor nogle personer får bipolar sygdom.

Fristen for at afregne kreditkorttransaktioner i RejsUd er 90 dage, hvis du vil undgå et automatisk løntræk. Foto: Health Kommunikation.

14.05.2019 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin

RejsUd: Tast dine afregninger, før du bliver trukket i løn

Fakultetsledelsen på Health har besluttet, at uafregnede kreditkorttransaktioner i RejsUd med mere end 90 dage på bagen fremover medfører et løntræk.

Skriv fakultetsfesten i kalenderen allerede nu og sørg for, at dine kolleger gør det samme. Foto: Centralværkstedet.

14.05.2019 | Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Skal du med til fakultetsfest?

Health inviterer alle medarbejdere til fest fredag den 30. august 2019. Så sæt kryds i kalenderen og glæd dig til god mad, fri bar og dansevenlig livemusik.

Der er to typer af bipolar sygdom. Type 1 og type 2. Førstnævnte bliver betragtet som den klassiske form, hvor manier og også ofte depressioner optræder, mens man oplever depressioner og mildere former for manier ved type 2.

14.05.2019 | Forskning, Ph.d.-studerende, Health

Forskere finder 30 gener for bipolar sygdom

Et internationalt studie, med bidrag fra danske iPSYCH, har bragt os et skridt nærmere i at forstå, hvorfor nogle personer får bipolar sygdom.

Foto: Colourbox.

14.05.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ny test kan opspore tilbagefald af kræft

En simpel blodprøve kan på et tidligt tidspunkt forudsige, om en patient med tarmkræft får tilbagefald, viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

Deltag i et utraditionelt vælgermøde på Steno Museet og få otte politikeres bud på fremtidens sundhedsvæsen. Foto: Steno Museet.

14.05.2019 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Vælgermøde: Hvad skal der ske med sundhedsvæsnet?

Savner du fokus på sundhedspolitik i valgkampen? Nu har du mulighed for at stille politikerne skarpe spørgsmål med udgangspunkt i din egen faglighed.

Skriv fakultetsfesten i kalenderen allerede nu og sørg for, at dine kolleger gør det samme. Foto: Centralværkstedet.

14.05.2019 | Arrangement, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Vil du med til fest?

Health inviterer alle medarbejdere til fakultetsfest fredag den 30. august 2019. Så sæt kryds i kalenderen og glæd dig til god mad, fri bar under middagen og dansevenlig livemusik.

Ni af fakultetets forskere kan de næste fem år kalde sig forskningsledere under Novo Nordisk Fonden. Foto: AU, privat, m.fl.

14.05.2019 | Bevillinger og priser, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Health-forskere får 81 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden

Ni forskere fra Health får hver op til ti mio. kr. til at udføre ambitiøse projekter, afdække komplicerede problemstillinger og udvikle nye teknikker og metoder inden for deres respektive forskningsfelter. Pengene kommer fra Novo Nordisk Fondens nye forskningslederprogram.

Ti Health-forskere får i alt mere end 28 mio. kr. fra DFF.

14.05.2019 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health

Forskere fra Health får eftertragtede DFF-bevillinger

Ti bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) giver Health-forskere mulighed for at undersøge sundhedsudfordringer som fx modstandsdygtighed over for kemoterapi, risiko for udvikling af hjertekarsygdomme hos psoriasis-patienter og svækket immunforsvar hos patienter med HIV-virus.

14.05.2019 | Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Vælgermøde på Steno Museet: Hvad skal der ske med sundhedsvæsenet?

Steno Museet inviterer til vælgermøde om, hvad der skal ske med sundhedsvæsenet i fremtiden. Baggrunden er åbningen af en ny udstilling om det danske sundhedsvæsen, hvor både politikere og besøgende konfronteres med sundhedspolitiske dilemmaer.

Viser resultater 51 til 60 ud af 92

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste