Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Thomas Jakobsen vil vha. medicin mod knogleskørhed forlænge hofteprotesers holdbarhed. Foto: Line Bloch Klostergaard, Aalborg Universitetshospital.

05.11.2019 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ny doktors forskning hjælper patienter med slidgigt

Overlæge og ny dr.med. Thomas Jakobsen fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Aalborg Universitetshospital har i sin doktordisputats undersøgt, hvordan levetiden for kunstige hofteproteser kan forlænges. Det kan komme patienter med slidgigt til gode i form af færre operationer.

Per Kallestrup, leder af Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus, fortæller her om tre ting, der har formet ham som læge og person (foto: Lars Kruse, AU Foto).

05.11.2019 | Navnenyt, Alle grupper, FEAP

”There is so much you don’t understand. But you try so hard!”

Tidsskriftet Practicus har givet mig den udfordrende opgave at bringe tre nedslag, der har været udslagsgivende for mit (læge)liv. Mens livet leves forlæns, er det ganske vist, at det forstås baglæns. Derfor er det vigtigt at dvæle ved afgørende fundamenter, selvom det er komplementære forløb og relationer, der udvikler sig over tid.

05.11.2019 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Erhvervsdirektør skal lede markant strategisk satsning på AU

AU’s satsning på erhvervs- og innovationsaktiviteter får et afgørende skub fremad med ansættelsen af en direktør, som skal lede et nyoprettet indsatsområde og indgå i universitetets centrale erhvervsudvalg bestående af universitetsledelsen.

DCA-undersøgelsen peger på fejl og mangler i praksis. Det skal der nu rettes op på.

04.11.2019 | Forskning, Forskning, Alle grupper

DCA: Undersøgelse af fem års rapporter afslører utilfredsstillende forhold

Gennemgangen af fem års DCA-rapporter viser bl.a., at eksterne parters rolle og bidrag i samarbejdet i en række af rapporterne er utilstrækkeligt deklareret. Tre af dem med alvorlige mangler. Forskerne står fast på deres forskning. I erhvervssamarbejde skal der være fuld transparens, så forskernes integritet ikke kan betvivles. Undersøgelsen viser…

Foto: Ida Jensen

01.11.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU offentliggør udbuddet på rengøring i 52 bygninger

1. november offentliggør Aarhus Universitet det varslede udbud på rengøringsopgaver. Herefter følger en proces opdelt i to faser, der i foråret 2020 munder ud i en endelig beslutning om, hvem, der fremadrettet skal varetage rengøringen. De berørte medarbejdere bliver fortsat løbende inddraget af nærmeste leder samt samarbejdssystemet.

Foto: Unsplash.com

01.11.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Nyt værktøj skal minimere utilsigtet deling af følsomme data

Et nyt IT-værktøj skal hjælpe med at sikre, at vi ikke deler følsomme personoplysninger med eksterne via Outlook og SharePoint, da disse kanaler ikke er egnet til deling af den type data. I stedet for skal du bruge en sikker og krypteret kanal, fx AU’s sikkermail-løsning.

01.11.2019 | Talentudvikling, Ph.d.-studerende, Alle AU-enheder

Ny hjemmeside til ph.d.-studerende

Den 1. november lancerer AU en ny hjemmeside til ph.d.-studerende på AU. Hjemmesiden har to formål: ekstern rekruttering af ph.d.-studerende og intern tværgående information til nuværende ph.d.-studerende.

Viser resultater 101 til 107 ud af 107

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11